Make-up

Řasenky, které protáhnou řasy do nekonečna

Větší délka, objem, hustota, tvar, plus snadná, rychlá a bezchybná aplikace. Tyto řasenky splňují všechno, co od těch nejlepších ve své kategorii očekáváte (a zařídí toho pro vás ještě mnohem víc).
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images
Kaia Gerber na filmovém festivalu v Cannes
I když módní přehlídky letošního roku mluví trochu jinak, poptávka po dlouhých, hustých a správně nakroucených řasách tu byla, je, a troufám si říct, že i nadále bude. Na rovinu, neexistuje jedna řasenka, která by vyhovovala přes veškerý výzkum a vývoj všem. Existují však takové, které ambici zalíbit se všem mají a skutečně přinášejí to, co slibují: prodlužují, zhušťují, natočí řasy a vydrží celý den. V detailech se samozřejmě liší, ale to už záleží jen na vás, jaký přesně výsledek chcete.
Za řasenkami stojí obrovský byznys, značky neustále zlepšují složení, vyvíjejí stále sofistikovanější kartáčky. Ve výsledku ale dost závisí na vás, jak produkt nanášíte, abyste docílili viditelně dlouhých, hustých, oddělených a krásně zakřivených řas. Abyste se dostali se kýženému efektu, dodržujte čtyři jednoduché kroky:
  1. První vrstvu naneste na horní řasy rovnoměrným tahem od kořínků ke konečkům.
  2. Druhou vrstvu aplikujte hned poté, ale tentokrát klikatě. Soustřeďte se přitom hlavně na horní vnější řasy, jejich zvýrazněním docílíte efektu otevřeného oka.
  3. Na spodní řasy naneste jen jednu vrstvu. Cílem je tyto řasy jen barevně zvýraznit, aby výsledek vypadal co nejpřirozeněji.
  4. Případné hrudky a slepené řasy oddělte čistým kartáčkem. 
Řasenka Lash Clash, YSL, prodává Sephora, 1010 Kč

YSL Lash Clash

Poslední řasenka s monogramem YSL se okamžitě dostala na seznam těch nejlepších, co jste kdy mohli vyzkoušet. Díky svému dvojitému, kónickému kartáčku se dostane na každou, i tu sebemenší řasu. Její textura je krémová a vedle spousty intenzivních pigmentů obsahuje také extrakt z kosatce — kromě výrazného líčení tak zároveň řasy opečovává a posiluje. Každý detail této řasenky byl navržen tak, aby zvýšil sílu řas. Slibovaný nárůst objemu o 200 % opravdu umí.
Řasenka Le 8 Hypnôse, LANCÔME, prodává Lancôme, 1100 Kč

Lancôme Le 8 Hypnôse

Zvolit sérum na podporu růstu řas, nebo objemovou řasenku? A proč se rozhodovat, když můžete mít oboje? Le 8 Hypnôse vedle propracovaného kartáčku a intenzivní barvy obsahuje také bambucké máslo a aminokyseliny, takže čím více se jí budete líčit, tím lepší budete mít své vlastní řasy. Textura balzámu řasy  obalí, aniž by je zatížila, a zároveň již během jednoho tahu dodá výrazný objem i délku. Řasenku můžete libovolně vrstvit, dokud nedosáhnete výsledku, po kterém toužíte. Poznámka pro citlivé oči: neobsahuje vosky a kartáček je příjemně měkký — z rostlinných vláken.
Řasenka Noir Allure, CHANEL, prodává Chanel, 1220 Kč

Chanel Noir Allure

Nejpropracovanější řasenka od Chanel se od všech ostatních liší na první pohled. Jednak se nešroubuje: stačí kliknout na zlatý uzávěr a objeví se kartáček. V obalu se ukrývá výrazná barva obohacená o vitamin B5 a trojici vosků: rýžový, včelí a z tropické palmy Karnauba. Ten poslední se vyznačuje tím, že dodává pružnost, lesk a lehoučký třpyt. Flexibilní, tenký kartáček snadno obalí každou řasu, a přitom s nimi pracujete jako s celkem — tak, že je tvaruje do vějíře. Noir Allure se samozřejmě dá libovolně vrstvit. Ani ze spodních řas během dne nestéká a velmi snadno se odličuje. 
Řasenka Macstack, MAC, prodává MAC, 970 Kč

MAC Macstack 

Pomyslnou cenu za největší technologický pokrok v rámci MAC řasenek získává... Macstack. Důvod je jasný: dva kartáčky, které na sebe vzájemně navazují, avšak můžete je používat samostatně, pokud nechcete líčením řas trávit příliš času. Mega Brush znásobuje objem i délku dlouhých řas, mikro kartáček zase umí nalíčit i tak drobné řasy, o kterých jste ani netušili, že je máte. Díky štětinkám ve tvaru okvětních lístků a samotné barvě můžete řasenku vrstvit, vrstvit, vrstvit a zase vrstvit, aniž by se vám řasy kdy slepily.
Řasenka Masterpiece 2 in 1 Lash Wow, MAX FACTOR, prodává DM, 369 Kč

Max Factor Masterpiece 2 in 1 Lash Wow

Novinka od Max Factor je dalším důkazem toho, že řasenky z drogerie patří mezi špičku a že mezi nimi můžete najít opravdové skvosty. Konkrétně tato řasenka má otočný kartáček, takže si efekt můžete přizpůsobit dle aktuální nálady, samostatně pracovat na extrémní délce, anebo prostě dodávat svým řasám maximální hustotu a krásně nadzvednutý tvar. I tato maskara pečuje o řasy, v tomto případě pomocí vitaminu E a výborně odolává vodě. Ovšem lépe se odličuje než klasické voděodolné řasenky.
Řasenka Pro XXL Lift, L'ORÉAL PARIS, prodává DM, 399 Kč

L'Oréal Paris Pro XXL Lift

Ideální řasenka pro ty, co si s líčením řas dávají extra záležet. Za touto řasenkou v zářivě červeném balení stojí inspirace umělými řasami ze salonu. A zatímco jedním kartáčkem docílíte ideálního objemu (až 17krát větším ve srovnání s vašimi vlastními řasami), druhým se zaměříte na délky a tvar. Navíc klidně můžete zapomenout na to, že by se vám řasenka během dne rozmazávala, nebo hůře — cuckovala. Poradí si i s velmi rovnými řasami, precizní kartáčky jim dodají požadované natočení o ideálních dvacet stupňů, takže  kleštičky na řasy rozhodně nepotřebujete.