Make-up

Nejlepší voděodolné řasenky na léto 2021

Můžete se na ně spolehnout v kině, u bazénu, na pláži. Nejlepší voděodolné řasenky vydrží všechno a hlavně zůstanou na místě, ať se děje, co se děje. 
Kdyby za každou řasenku, která vám slíbí ještě delší, hustější, tmavší a natočenější řasy, vznikl malý ostrov, světové oceány by okamžitě zmizely. Na tento nejoblíbenější make-up produkt máme opravdu vysoké nároky a zároveň neexistuje jedna jediná, co by uspokojila všechny. Ovšem několik z nich se k naprosté dokonalosti hodně přiblížilo. 
K voděodolné řasence, která skutečně drží a jen se netváří, že ji voda nevadí a přitom nezvládne ani rychlou letní přeháňku, si rovnou pořiďte dobrý odličovač. Buď olejový, nebo určený speciálně na waterproof líčidla. Bez něj se totiž neobejdete, pokud si chcete zachovat řasy zdravé a pevné. 
Foto: Alexander Bel
I z té nejlepší řasenky můžete dostat víc, pokud se naučíte pár jednoduchých triků. Kromě důkladného odličování každý večer (žádné výjimky!) se naučte používat kleštičky na řasy. Ty nejlepší má Shu Uemura, která už patří mezi beauty ikony. Skvělé kleštičky najdete také v kolekci Dior Backstage a u značky Tweezerman. Po nich budou řasy okamžitě vypadat delší a oči působit otevřenějším dojmem. „Začněte na spodní části horních řas a třikrát stiskněte kořínky. Poté se přesuňte do středu řas a třikrát znovu kleštičky zmáčkněte. Ještě jednou zmáčkněte těsně předtím, než se dostanete ke špičce,“ radí vizážistka Mally Roncal.
Než použijete samotnou řasenku, otřete špičku kartáčku do papírového ubrousku. Nikdy nepoužívejte vatový tamponek, pokud si nechcete bavlněná vlákna tahat z očí ještě tři dny poté. Kartáček řasenky nasaďte až ke kořínkům, kde potřebujete vytvořit pevné základy, jinak se řasy budou hroutit jako domeček z karet. „Nic nevypadá hůř než řasenka jen na špičkách řas. Kořínky by měly mít nějaký objem a formu,“ dodává make-up artistka Molly R. Stern.
Jedna vrstva dobrá, dvě ještě lepší. Řasenku vrstvěte, dokud je stále vlhká, jinak hrozí žmolky a slepení řas. Naličte dvěma vrstvami nejprve jedno oko, teprve pak přejděte na druhé. U voděodolných řasenek toto pravidlo platí dvojnásobně, protože zasychají mnohem rychleji než většina klasických.