Make-up

Maximální minimalismus: Líčení očí s jediným produktem

Minimalismus ovládl design, péči o pleť a snadno ho přenesete i do líčení očí. Když máte nejlepší produkty, stačí vám jeden, maximálně dva, a přitom můžete popustit uzdu své fantazie na maximum. 
Foto: Fernando Gomez

Perlová linka

Dlouho se používala maximálně na vnitřní část spodního víčka na optické zvětšení očí, dnes se dostává do popředí zájmu. Právem. Když si s ní dáte trochu práce, docílíte úžasného efektu. Základem úspěchu je ostrá, vysoce pigmentovaná linka a pevná ruka. 
Vogue tip:
Oční linka Diorshow On Stage v odstínu Matte White od Dior, tužka na oči Eye-Dentify Gel Pencil Eyeliner v odstínu Aura od Haus Laboratoires
Foto: Fernando Gomez

Nečekaná růžová

V jarních kolekcích ji automaticky očekáváme, v zimě má překvapivý dopad. Zejména v zářivě matné podobě. Růžové oční stíny nebo matnou tužku nemusíte držet jen těsně podél řas, ale dejte jí nové místo, které si právem zaslouží. 
Vogue tip:
Oční stín Mono Couleur Couture v odstínu Pink Satin od Dior, růžový oční stín z paletky Be My Lover Mini Palette od Too Faced
Foto: Fernando Gomez

Obočí Mademoiselle Stardust

O třpytkách se v souvislosti se životním prostředím vede vášnivá diskuze, takže si je užijte, než definitivně upadnou v nemilost. Začněte podkladovou bází a krémovo-gelovým médiem, na které následně s pomocí štětce aplikujte štědrou dávku glitterů. Tento postup platí, ať už je nanesete do vnitřních koutků oka, nebo jimi zakryjete celé obočí. Následně použijte fixační sprej, aby vše zůstalo tam, kde má, a lesklá kolečka necestovala po celém obličeji.
Vogue tip:
Glitter od MAC, Metalic Glitter od NYX
Foto: Fernando Gomez

Must-have

Modré oční stíny mají historicky dost problematické postavení, buď jsou zakázané jako největší faux pas pod sluncem, nebo povinná výbava na večer i na den. Momentálně se drží na výslunní a najdete je na všech přehlídkách, červeném koberci, stránky Vogue nevyjímaje. Modrá víčka momentálně oficiálně všichni milujeme, takže si tuto vlnu užijte, dokud trvá. 
Vogue tip:
Paletka očních stínů 5 Couleurs Designer v odstínu Navy Design od Dior, paletka očních stínů Couture Clutch v odstínu Marrakech od YSL
Foto: Fernando Gomez

Víc víc, tím líp

S počtem produktů brzděte, ale co se týče řasenky, čím více vrstev, tím lépe. Nešetře s ní. Pokud vynecháte oční stíny a linky, dejte si o to větší práci s řasami a dopřejte jim alespoň dvě pořádné vrstvy černé barvy. To, že se některé slepí, není vůbec na škodu. Vzpomeňte si na ikonické fotky s Twiggy, z nichž vycházejí generace make-up artistů včetně té současné. 
Vogue tip:
Řasenka Hypnôse L'Absolu de Noir od Lancôme, řasenka Lash Queen Feline Blacks Helena Rubinstein
Foto: Fernando Gomez
Modelky: Amaya de Yavorsky a Ramona Cuervo / FIFTH management
Make-up: Susana Sanchez (Dior Makeup)
Vlasy: Susana Sanchez (Shu Uemura)
Nehty: Rosa Matilla (OPI)
Post produkce: Nina Dobric
Beauty editor: Cindy Kerberová