Make-up

Hvězdný prach: Luxusní pudry s ambicemi většími, než jsou ty vaše

Při pohledu na ně se vám zatají dech. Stejně jako z jejich ceny. Když si chcete udělat radost a rozmazlovat se také něčím jiným než dalším párem bot, zavítejte do oddělení nejluxusnějších pudrů roku.
Po několika sezonách lesklé a polosametové pleti, kdy vyjít ven bez highlighteru a rozjasňující báze bylo zcela nepřípustné, se pomalu připravte na podzim – do centra dění se opět vrátí pudry. Mějte náskok a už teď si dopřejte jednoduše to nejlepší, co trh nabízí. 
Kompaktní pudr Skin Caviar Compact Powder, LA PRAIRIE, prodává Fann, 5350 Kč

Haute couture mat

Modrý obal ve stylu Bauhausu a uvnitř kaviár. Tak všichni známe ikonické produkty švýcarské značky La Prairie. Žhavou novinkou je pudr, sypký a kompaktní, který balancuje na hranici mezi vědou a uměním. Dokonalý na pohled, perfektní ve svém složení.
Výjimečné vlastnosti kaviáru máte odteď kdykoliv po ruce. Pudr obsahuje kaviárovou vodu i extrakt s pigmenty nové generace, výsledkem je matná a zároveň projasněná pleť. Pudr se dá jednoduše vrstvit, jeho krycí schopnosti máte plně ve svých rukách. Zároveň zůstává stále lehký jako peříčko.
Vyhlazující kompaktní pudr Blur Expert, SISLEY, prodává Sephora, 2020 Kč

Ve vysokém rozlišení

Inspirován technologií HD přichází nový kompaktní pudr s reliéfem orchideje. Zatímco kteroukoliv fotku a live stream video můžete digitálně upravovat a vylepšovat jedním klikem, ve skutečném světě žádný takový filtr neexistuje. Tato novinka však aspiruje na to, aby se jím stala.
Blur Expert při dotyku s pletí mění texturu a rozpustí se stejně, jak by to udělal gel. I tu nejmastnější pokožku okamžitě zmatní a zároveň od jejího povrchu odráží a rozptyluje světlo. A efekt digitální retuše je na světě. Jelikož je jemnější než nejjemnější hedvábí, na pleti ho vůbec neucítíte, pudr s ní dokonale splyne.
Kompaktní pudr Sheer Pressed Powder, LA MER, prodává Douglas, 2439 Kč

20 000 mil pod mořem

La Mer není jen legendární krém opředený mnoha tajemstvími, ale také řada tónovaných produktů včetně transparentního kompaktního pudru v zrcadlové krabičce s měkkou houbičkou. Ani on není jen tak nějaký prostředek na zmatnění T-zóny, ale skutečný poklad, o jehož existenci neměl ani Jack Sparrow ponětí. Stejně jako u jeho kolegů, ani tady nejde jen o pečlivě vyladěný odstín. Pevně lisovaný disk obsahuje jíl ze dna oceánu a samozřejmě nechybí ani Miracle Broth – komplex, co celou značku proslavil. Můžete ho vrstvit, aniž by hrozil efekt pocukrované bábovky, a zmatňuje, aniž by vysušoval nebo zdůraznil suchá místa na tváři.