Make-up

Hledáte nejlepší linky a tužky na oči? To jsou ony

Co tužka, to názor. Hledání té pravé, nebo dokonalých černých linek v jakékoliv textuře, občas připomíná nekonečný příběh. Ale nemusí, pokud si ujasníte priority, svůj styl, co od černé linky na očích očekáváte a následně si vyberete ze seznamu těch nejlepších podle beauty redakce Vogue. Ať už chcete kočičí oči, rychlou pomoc před Zoom callem, nebo tužku, která vás bude věrně doprovázet po celý rok, máme pro vás všechny varianty. Nemusíte je mít všechny, stačí i jedna. Pamatujte naše heslo: Less and better. 
Foto: Szilard Orban
Jeden aspekt, který všichni očekáváme od make-upu na oči, je, aby vydržel co nejdéle a aby šel večer také snadno odlíčit. Zejména  dnes, když pokožka celého obličeje je citlivější než kdykoliv předtím. V době, kdy nosíme respirátory a roušky na každém kroku, se líčení očí dostává obrovské pozornosti, a proto bychom si ho měli také užít, experimentovat, bavit se, posouvat vlastní hranice. K tomu vám skvěle poslouží gelové linky v kelímku; můžete s nimi vytvořit s pomocí zkoseného štětečku mikrolinku, líčení ve stylu italských filmů z 50. a 60. let, kdy platilo, že čím výraznější, tím lepší, nebo něco úplně jiného. Stačí si vybrat správnou texturu a pak experimentovat s různými aplikátory a štětečky pro vytvoření malého uměleckého díla na víčkách.
Foto: Szilard Orban
Zatímco gelové linky na oči vyžadují nějakou praxi, v případě silných kajalových tužek, fixů a produktů kombinujících linky a oční stíny tak pevnou ruku mít nemusíte. Zejména u posledně jmenovaných nejde o to, abyste s nimi nakreslili čáru tenkou jako vlas. Zato můžete stínovat, rozmazat je štětečkem, vatovou tyčinkou nebo rovnou prstem. Všechny následující linky představují ideální začátek pro kreativní hodinu líčení očí. 
Foto: Szilard Orban
Když vám jde o přesnost a čisté linie, nic nenahradí tekuté oční linky ve formě fixu s tenkým, pružným hrotem. Bude to chtít trochu cviku a hlavně dobrý produkt, který můžete vrstvit a upravovat, aniž by poničil předchozí práci. Pro maximální efekt má make-up artista Hugo Vanngo, který se stará se mj. o Selenu Gomez, Jennifer Lopez či Emily Ratajkowski, osvědčený trik, aby linky vydržely až do odlíčení v dokonalém stavu. Nejdřív začněte se speciálním eye primerem, poté nakreslete tvar linky tužkou a jako poslední krok vykreslete linku tenkou fixou. Líčení takto vydrží velmi dlouho beze změny intenzity nebo tvaru a ještě odolá vodě. Pamatujte si pravidlo, že čím přesnější linka, tím více času na nic budete potřebovat. Jsou věci, které nemá cenu uspěchat. 
Foto: Szilard Orban
Klasika na konec. S tužkami na oči máte nekonečné možnosti, můžete udělat nepřerušovanou sytou linku, nebo ji rozmazat do ztracena. Fantazii a kreativitě se meze nekladou. Pamatujte, že čím mastnější textura, tím lépe klouže po víčku, ale také méně vydrží. U voděodolných tužek budete potřebovat odličovač na olejové bázi, to samé u tužek s glittery. Pak tu jsou textury, které se tváří jako tužka, ale chovají se jako gelová linka. Záleží, jaká tužka zrovna vám bude vyhovovat nejvíce. Jedinou cestou je zkoušet. S následující tipy si hledání té pravé výrazně ulehčíte. 
Foto: Szilard Orban
Modelka: Isobel Richmond (Storm Management)
Styling: Zita Fodor  
Make-up: Mary D’Alise
Vlasy: Marta Martineau
Beauty editor: Cindy Kerberová