Make-up

Beauty novinky, díky kterým změníte názor na tvářenky

Každá beauty editorka miluje tvářenky, ale jen některá je také používá. Nové odstíny a textury ovšem barvy na tváře přesouvají z okraje zájmu do samotného středu. Odoláte nejnovějším odstínům a inovativním texturám?
Foto: GUILLAUME ROEMAET
Jen málokteré focení beauty story se odejde bez tvářenek, na rozdíl od denního líčení většinou hrají dost důležitou roli. Zejména nyní, kdy se vrátila estetika 80. let a spolu s ní spousta barev na lícních kostech i spáncích. Skvělé na fotky, na party po setmění a do určitého věku, když máte odvahu ustát pohledy kolemjdoucích. Od chvíle, kdy Hermès představil novou kolekci tvářenek a Nudestix uvedl nové odstíny svých multifunkčních tyčinek, jsem i já, která tvářenku použila naposledy před pěti lety, kdy mi došel limitovaný odstín Joues Contraste od Chanel, začala přemýšlet o tom, že bych přeci jen dala šanci novinkám. 
Můj obličej se červená dost často, od smíchu, od stresu, od sluníčka. Takže proč bych ještě měla zdůrazňovat ruměnec ve tvářích? Už jen kvůli tomu, že nejnovější tvářenky nevytvářejí efekt, že dostanete za pět minut infarkt, ale rozzáří celý obličej, aniž by někdo tušil, čím to je.
Benefit a tvářenky, to je sázka na jistotu. Klasický pudr ale nečekejte, klíčem k jedinečnému efektu je barevná vodička, která dokonale splyne s pletí a vydrží až do odlíčení. Nový Play Tint v odstínu růžové limonády je dost jemný na to, abyste o něm nevěděla, ale zároveň dost zářivý, aby dodal celému obličeji přirozeně zdravý vzhled.
K samoopalujícím kapkám přidala značka Drunk Elephant také hybrid mezi posilující péčí a tvářenkou. O-Bloos Rosi Drops obsahuje omega mastné kyseliny pro posílení kožní bariéry a růžovo-broskvové pigmenty. Tyto kapičky se přimíchávají do krému nebo séra, co vám zrovna vyhovuje. Může znít divně dát si tvářenku na celý obličej, ale funguje to. 
S podzimní kolekcí rozšiřuje Sisley své tvářenky Phyto-Blush Twist o nový odstín Berry. Nenechte se zmást prvním dojmem, intenzivní barva palisandru lichotí i velmi bledé pleti. Textura se mění z krémové na pudrovou, aniž by se vytratil jemný glow typický pro krémové tvářenky. Too Faced sází na gelovou texturu a uvádí čtyři odstíny multifunkčních barev na rty a tváře Peach Bloom Lip & Cheek Tint. Jednotlivé barvy se přizpůsobují tónu pleti podle pH kůže. 
Selena Gomez a její Rare Beauty slaví se svými tvářenkami takový úspěch, že jsou pořád vyprodané. Jakmile se objeví, neváhejte a kupujte. Soft Pinch je tekutá, vydrží celý den a navíc si ještě můžete vybrat mezi lesklou a matnou variantou. Obětí svého úspěchu se staly také tvářenky od Lisy Eldridge. Enlivening Blush mají hybridní texturu a kromě pigmentů obsahují extrakty z rozmarýnu a oleje ze semínek borůvek a malin. Všech šest odstínů je momentálně vyprodaných, nezbývá tedy, než si na #freshface podle Lisy počkat.