Health

Victoria Beckham jí už 25 let každý den stejné jídlo

Podcast The River Cafe Table 4, ve kterém si Ruth Rogers, moderátorka a zakladatelka londýnské restaurace River Cafe, povídá se svými hosty, je fenomén poslední doby. Za mikrofonem se už vystřídala řada zajímavých tváří — od komika Peta Davidsona, přes kuchařskou hvězdu Nigellu Lawson až po Edwarda Enninfula, šéfredaktora britské Vogue. Nikdo z nich však na téma jídlo neřekl nic tak překvapivého, že by jeho slova zaplnila titulní strany. Až do chvíle, než pozvání do studia přijal David Beckham, který zmínil zásady své ženy včetně skutečnosti, že Victoria jí každý den stejné jídlo od chvíle, kdy ji před více než 25 lety potkal.
Foto: Getty Images
Victoria Beckham, 2018
„Jí jen grilované ryby a zeleninu připravenou v páře, od toho se odchýlí jen velmi zřídka,“ prozradil slavný fotbalista o manželce a dodal: „Jenom jednou snědla něco, co bylo na mém talíři, a to když čekala Harper. Byla to ta nejúžasnější věc, jeden z mých nejoblíbenějších večerů. Už si přesně nepamatuju, o jaké jídlo vlastně šlo, ale vím, že nic podobného už od té doby nejedla.“ 
Jestli vám jeho komentář přijde jako vtip, pak si buďte jistí, že je míněný zcela vážně. Sama Victoria přiznává, že je v jídle hodně vybíravá. V její stravě je zapovězený nejen olej, ale třeba i máslo, a nejí ani omáčky. Co si tedy bývalá Spice Girl nejčastěji dopřává? Kousek obyčejného celozrnného toastu posypaného solí.
David si naopak jídlo a vše kolem něj maximálně užívá. Před natáčením podcastu připravil pro moderátorku tagliatelle s máslem a parmazánem. Během rozhovoru se navíc přiznal, že miluje židovskou kuchyni, na níž doslova vyrostl. „Moje babička vařila každou sobotu tu nejúžasnější kuřecí polévku s nudlemi a macesovými knedlíčky. Nebo na úhořích v aspiku,“ vybavuje si David. A na závěr jedna otázka pro vás: Tušíte, u kterého stolu Beckhamovi ve vyhledávané restauraci River Cafe pravidelně sedávají? Samozřejmě u stolu číslo jedna.