Krása

Trápí vás lupy? Problém, s nímž se setká 80 procent populace, má překvapivé řešení

Nastal čas definitivně odhodit předsudky spojené se zdravím pokožky vašich vlasů — účinným a elegantním řešením, které již ve své koupelně nebudete muset schovávat, ale naopak mu s radostí udělíte čestné místo. Jeho název zní: Symbiose.
Foto: Courtesy of Kérastase
Foto: Courtesy of Kérastase
Foto: Courtesy of Kérastase
Ve spojení je síla
Zájem o informace na téma vlasové pokožky roste. Pomalu, ale jistě, padá tabu, s nímž jsme se dlouhá léta potýkali. Tím je problém s lupy. A i když produktů zaměřených na potíž, se kterou se v průběhu života setká 80 % populace, existuje na současném trhu spousta, ne všechny do hloubky řeší její příčinu a následky (o šetrnosti k samotným vlasům nemluvě). Co ale přesně jsou lupy a proč vždycky útočí v tak hojném počtu? „Zjistili jsme, že rychlost obnovy buněk je na pokožce hlavy s lupy dvakrát rychlejší než u zdravé vlasové pokožky. Odumřelé kožní buňky se proto na pokožce hromadí a stávají viditelnými. Tyto šupinky nazýváme lupy,“ otevírá problematiku Rosa Carrico, globální prezidentka značky Kérastase. Ptáte se, co je spouštěčem lupů? Stres, únava, hormonální změny a agresivní vlivy z vnějšího prostředí — to vše může způsobit množení mikroorganismu malassezia restricta, který se na pokožce hlavy šíří na úkor jiných, prospěšných mikroorganismů. Pokožka hlavy se následně dostává do nerovnováhy, dochází k poškození ochranné funkce kožní bariéry. Snížená obranyschopnost, dehydratace a oxidace kožního mazu pak roztáčejí spirálu zánětů, nepříjemných pocitů a svědění, které vedou ke zrychlení obnovy kožních buněk na dvojnásobek. V takových podmínkách se stávající buňky na povrchu nestačí oddělit, hromadí se na povrchu, slepují a vytvářejí viditelné nánosy suché kůže, již zmíněné lupy a šupinky. 

Problém, který trápí víc než 2 miliardy žen, má překvapivé řešení

S lupy se momentálně po celém světě potýkají dvě miliardy žen, ovšem jen 17 % z nich tuto potíž opravdu řeší, ukázal nejnovější průzkum Kérastase. „V Kérastase nasloucháme ženám, ne trhu,“ vysvětluje Rosa Carriço, aby dodala: „A přesně to jsme udělali i ve chvíli, kdy jsme se rozhodli představit sérum proti lupům. Chtěli jsme pochopit, jak se ženy cítí, co se jim líbí na prodávaných produktech, a především co jim chybí. Díky porozumění jejich potřebám a našim odborným znalostem v oblasti péči o vlasy jsme jim dokázali nabídnout něco zcela nového: silné a účinné řešení lupů spojené s luxusní péčí o vlasy. Symbiose je  výsledkem více než desetiletého vědeckého výzkumu a přináší zcela nové hranice boje proti lupům: na buněčné úrovni působí hlouběji než dosavadní přípravky.“ 

V čem se Symbiose liší od ostatních produktů na trhu?

„Produkty jsou plné smyslnosti, zároveň s lehkostí chrání vlasová vlákna, dodávají jim hloubkovou hydrataci. Vždy je doprovází jemná vůně. Péče poskytovaná značkou Kérastase přináší jedinečný požitek a ujišťuje ženy, že si mohou dopřát luxusní péči i přesto, že trpí lupy.“ Jak přesně Symbiose produkty fungují? „Řada vychází z vědeckého výzkumu bioafinity a využívá ty nejlepší možné účinné látky v péči o pokožku. Díky tomu dokáže pokožku hlavy nejen okamžitě zbavit lupů, ale zároveň reguluje rychlost buněčné obnovy. Přináší tak dlouhodobé řešení problému s lupy.“ 
Foto: Courtesy of Kérastase

Spojení luxusu a péče o lupy: jde to dohromady!

„S řadou Symbiose jsme se odvážili odstartovat novou éru péče o vlasy, přesahující do všech oblastí naší činnosti. Jejím středobodem je nejen péče o vlasy, ale především o ženy, kterým chceme pomáhat naplno využít jejich potenciál a dokázat projevit své nejsebevědomější a nejodvážnější já. Stačí, když najdete odvahu, o péči se už postaráme my,“ ubezpečuje Rosa Carriço z Kérastase. 

Krok za krokem ke štěstí vlasové pokožky

Jednotlivé produkty řady Symbiose staví na účinných látkách, jako je pirokton olamin, kyselina salicylová a bifidus, přičemž řeší jak okamžité odstranění stávajících lupů, tak poskytují ochranu před tvorbou nových. Novinkou je i fakt, že se řada dělí na denní a noční péči. K té denní patří mikropeeling v podobě transparentního gelu, jehož úkolem je čistit pokožku hlavy, odstranit nánosy mazu a šupinek. Po jeho použití přichází na řadu čisticí šampon Bain Pureté Anti-Pelliculaire pro mastnou pokožku hlavy naformulovaný tak, aby nejen okamžitě odstranil viditelné lupy a jemně vyčistil vlasy, ale také zklidnil přecitlivělou vlasovou pokožku, harmonizoval tvorbu kožního mazu, aniž by vysušil vlasové vlákno. Tip: A pro ty, co mají suchou pokožku, vyvinuli experti z Kérastase hydratační šampon proti lupům Bain Crème Anti-Pelliculaire. 
Následnou péči, která mimo jiné uzavírá vlasové vlákno, představuje zklidňující buněčný kondicionér Fondant Apaisant Essentiel s kyselinou salicylovou a probiotiky. Lehké složení intenzivně pečuje jak o pokožku hlavy, tak o vlasy, pomáhá je rozčesat a obnovuje jejich hydrataci bez zatížení. Tip: U poničených vlasů sáhněte po intenzivní revitalizační masce Masque Revitalisant Essentiel, která funguje jako mimořádně intenzivní kondicionér dodávající vlasům až dvojnásobný lesk.

Noční péče? Jediný, zato průlomový produkt

Foto: Courtesy of Kérastase
Noční péči v řadě Symbiose zastupuje jediný produkt – buněčné sérum proti lupům Sérum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif, první svého druhu. Kérastase jen označuje na průlomový produkt. Po aplikaci (alespoň třikrát týdně po dobu jednoho měsíce) nepřetržitě působí 8 hodin a cílí na samotný zdroj problémů. Pomáhá regulovat rychlost buněčné obnovy, zachovává přirozenou obranyschopnosti pokožky, zklidňuje ji a zbavuje všech nepříjemných pocitů, které lupy doprovázejí. Jako jediný produkty z řady se noční sérum neoplachuje. 

Obaly, které si skvěle rozumějí s životním prostředím

Obaly šamponů řady Symbiose byly vyrobeny z 95 % recyklovaného plastu, přičemž skleněná lahvička u nočního séra je recyklovatelná stejně jako všechny ostatních obaly a vyrobená za použití 20 % recyklovaného skla. Jednotlivé produkty najdete u kadeřníků Kérastase, kterých je více než 150 000 po celém světě.
Text vznikl ve spolupráci s Kérastase.