Krása

Cůpky, copy, copánky: Účes tisíce a jedné podob

Bohémský, elegantní, pohádkový, politický. Takový a ještě mnohem proměnlivější může být cop. Podívejme se do historie na vlasy celebrit, které se staly nekonečným zdrojem inspirace nejen pro slavnostní účesy.
Co se promenády na červeném koberci týče, na copy by se nikdy nemělo zapomínat. Možnosti těchto účesů pro slavnostní příležitosti jsou neomezené – vznešené, bohémské, futuristické. Každé zpracování naznačuje jiný styl a projev individuality.
Pro každou příležitost, styl i náladu existuje vhodný cop. Složité účesy Rihanny a Amandly Stenberg mají až architektonický nádech, zatímco Margot Robbie se proměnila v Sharon Tate s pomocí čtveřice copánků odkazujících na éru květinových dětí. Pak tu máme ty, které jsou copánkům oddané celoživotně a své vlasy si splétají, jak to jen jde. Blake Lively zdokonalila svůj bohémský styl rybím copem, francouzský cop Nicole Kidman je ukázkovou studií lehké textury a objemu. Florence Pugh, která se jistě nebojí odvážného líčení, často nosí hladký spletený culík – tu variantu si oblíbila i Beyoncé a mívá blonďatý cop spletený tak, aby jí sahal až k bokům.
Lupita Nyong'o prošla mnohokrát po červeném koberci s vlasy upravenými do tvaru spirálovité koruny, ale okouzlující mohou být i jemnější varianty. Quannah Chasinghorse dokázala, že drobné copánky jsou stejně působivé. Abychom oslavili krásu a rozmanitost tohoto oblíbeného účesu, podívejme se na ty nejlepší copy, které se kdy objevily na červeném koberci.
Článek vyšel v originále na vogue.com.