Beauty talk

Seznamte se s Ellie Goldstein, hvězdou kampaně Gucci Beauty

Osmnáctiletá Ellie Goldstein z anglického Ilfordu si vždy přála být slavnou modelkou. „Ráda jsem v centru pozornosti,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Vogue. Nyní se na ni díky kampani Gucci Beauty upírají zraky všech. 
Přestože se narodila s Downovým syndromem, nikdy nedovolila, aby jí její handicap omezoval život. V patnácti letech podepsala smlouvu s modelingovou agenturou Zebedee Management a o tři roky později byla přes Instagram vybrána do nové kampaně Gucci. 
Ellie Goldstein nafotil londýnský fotograf David PD Hyde a reprezentuje novou řasenkou L’Obscur. „Tahle řasenka je pro všechny, kteří jsou sami sebou a používají make-up jako prostředek sebevyjádření,“ říká kreativní ředitel Gucci Alessandro Michele.

Kdo je vaše beauty ikona?

Když jsem vyrůstala, byla to Marilyn Monroe, protože moje máma měla knihu o hollywoodských hvězdách. 

Co pro vás představuje krása?

Miluji make-up. Používám ho jen trochu, protože to vzhledem k mé bledé pleti vypadá lépe. Vzpomínám si, že když jsem měla dva roky, má sestra Amy, které bylo tehdy deset let, mi poprvé nanášela make-up. 

Jak a kdy jste se dostala k modelingu?

Poprvé v patnácti letech. Moje máma se dozvěděla o agentuře Zebedee Management a rozhodly jsme se, že se stanu jejich modelkou. Nejvíce mě na modelingů baví ukazovat se před ostatními. Baví mě být před objektivem fotoaparátu. 

Agentura Zebedee reprezentuje modelky se zdravotním postižením. Je to pro vás důležité?

Ano, zejména proto, aby svět viděl, že i postižení zvládnou práci modelky.

Bojujete s předsudky kvůli Downovu syndromu?

Nemám žádné špatné zkušenosti. Myslím si, že to je díky mé osobnosti. Jedinou výzvou, které často čelím, je, že když lidé chtějí, abych pro ně předváděla, místo aby mluvili se mnou, hovoří s mou matkou. Někdy si neuvědomují, že umím komunikovat, jen nejsem jako oni a někdy jsem v některých věcech pomalejší. 

Jak se s tím vyrovnáváte?

Tím, že jsem sama sebou. Jakmile lidé zjistí, že umím mluvit a mám dobrou povahu, chovají se ke mně jinak a usmívají se. Musíme být více optimističtí a dát druhým lidem šanci.

Jaké to je být novou tváří Gucci Beauty? 

Je úžasné být součástí téhle kampaně! Jsem na sebe tak pyšná, zejména proto, že mě vybrali. Když se na ty fotky dívám, cítím se sama sebou a všechny ty lajky a komentáře na sociálních sítích po celém světě jsou ohromující. 

Mnoho lidí vás považuje za svůj vzor. Cítíte vůči svým fanouškům odpovědnost? 

Baví mě být vzorem. Ukazuje to, že pokud následujete své sny a naděje, můžete dosáhnout všeho, po čem toužíte.

Jakou radu byste dala těm, kteří si nevěří?

Buďte sami sebou a kašlete na to, co si o vás ostatní myslí. 

Kdy se cítíte nejkrásnější?

Krásná se cítím pořád, ale nejvíc, když jsem v médiích a mám na sobě skvělý make-up. 

Co vás kromě modelingu baví?

Ráda hraju, tančím a miluji čtení.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Chci být slavnou modelkou. Ráda bych byla na obálce Vogue a pracovala pro velké značky. Mé naděje a sny by měly světu ukázat, kdo jsem a čeho mohu dosáhnout.