Beauty talk

Maye Musk o péči o šedivé vlasy a pleť po sedmdesátce

Podnikatelka, modelka a hlavní host blížící se konference Vogue Live Maye Musk prozrazuje detaily každodenní péče o pleť, proč dává přednost přirozenému líčení a bez čeho se rozhodně neobejde. 
Foto: SYNCHRODOGS & ALEX BLACK
Maye Musk pro Vogue Leaders
„Musíte se o svou pleť starat,“ říká Maye Musk, zatímco si aplikuje zpevňující sheet masku od 111skin a vklepává oční sérum. „Jinak časem, až se budete dívat do zrcadla, nebudete se mít rádi, a to nemůžeme dopustit.“ Pro 73letou modelku, dietoložku a podnikatelku představuje péče o pokožku promyšlený režim zahrnující vlasy i ruce. Velký důraz klade na ochranu před UV zářením a správný jídelníček na podporu zdravé a zářivé pleti.
Co se týče líčení, Musk vysvětluje, že „se pudry za poslední roky velmi zlepšily“. Sama používá Dior Forever Cushion Powder. „Dřív, když jste se napudrovali, bylo to obličeji dost vidět. Zatímco dneska se krásně roztírají a splývají s pletí. Myslím si, že je to i díky vylepšeným štětcům.“ Tvářenku si aplikuje těsně pod lícní kosti a na oční víčka, aby jim dodala lehký náznak barvy, než přejde k paletce očních stínů a řasence od Diora. Poté přidá ještě jednotlivé řasy. Maye používá také highlighter, konkrétně pudrový z řady Dior Forever Couture, a poznamenává, že lehký třpyt dobře chytá světlo zejména při focení. Poté, co byla vyznavačkou výrazného líčení po vzoru Twiggy, dává dnes přednost přirozenému make-upu. „Jak stárnete, musíte se měnit stejně jako móda,“ dodává.
Své zářivě bílé vlasy opečovává produkty Paul Mitchell. „Mnoho žen se bojí zešedivět, ale já ne. Bála jsem se, že už nikdy nebudu modelka,“ říká. „Ale jak vidíte, otevřelo mi to zcela nové možnost.“ V současnosti řeší především objem a texturu. Svou každodenní rutinu zakončuje Musk, která bývala „hand model“, ikonickým krémem na ruce od Chanel. Ten nosí neustále v kabelce. Vedle něj používá také olejové pero na nehtové kůžičky a v její tašce byste našli také vůni Gris Dior.