Beauty talk

Beauty talk s Victorií Loke

Herečka, tanečnice a modelka, která kurátoruje vlastní uměleckou výstavu o stereotypech asijských žen. Z divadla, reklam a nezávislých filmů se dostala na filmové plátno a hned ve velkém stylu. Romantické drama Šíleně bohatí asiati už vydělalo 216 milionů dolarů a z herců se staly globální celebrity. Jednu z nich vyzpovídala fashion & beauty editor Cindy Kerberová. Seznamte se s Victorií Loke, novou hvězdou, o které toho ještě hodně uslyšíte. 
Foto: Instagram Victoria Loke

Moje pleť

„Pokud jsem žila v Singapuru, neměla jsem s pletí žádný problém. Ani v pubertě jsem neměla období pupínků nebo zarudnutí. Jakmile jsem se přestěhovala do New Yorku, kde jsem studovala na New York University Gallatin School of Individualized Study, všechno bylo jinak. Velká změna prostředí i jídla dost ovlivnila mojí pleť. BB krém a lehký cleanser přestaly stačit. Začala jsem o pokožku starat mnohem víc než dřív, naučila jsem se číst ve složení produktů, abych používala opravdu jen ty, které pro mě mají smysl. 
Moje každodenní péče je momentálně hodně intenzivní, všechny produkty si vozím všude sebou. Ráno používám Medicube RED Cleanser, micelární vodu Bioderma Sensibio H20, koncentrovaný čisticí toner od Suki, Medicube RED Toner, lotion s kyselinou hyaluronovou Gokujyun od Hada Labo, rozjasňující serum Osea, pleťové mléko Sana Nameraka Isoflavone Facial Milk a rozjasňující krém Soundarya od Milk Forest. 
Seznam na večerní rituál vypadá takto: čistící olej DHC, micelární voda Sensibio H20 od Biodermy, koncetrovaný čistící toner od Suki, Medicure RED Toner, lotion s kyselinou hyaluronovou Gokujyun od Hada Labo, intenzivní serum Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule od značky Missha, pleťové mléko Sana Nameraka Isoflavone Facial, oční balzám Resveratrol Eye Lifting Balm od Caudalie, sérum proti pigmentaci Odacité Private Collection A Summer in Hossegor, péče na nedokonalosti Red Sport Cream od Medicube, krém proti nedokonalostem Botani Rescue Blemish Cream a čistící maska s červenými řasami značky Osea. Hodně z nich je čistě přírodních, ale zařadila jsem i syntetické věci kvůli jejich výsledkům. Péče má být o rovnováze.”

Moje závislost

“Jsem závislá na maskách. Dělám si sheet masku dvakrát týdně na noc, a dvakrát ráno smývatelkou masku. Momentálně miluji výživnou, krémovou masku s medem Madhulika Nourishing Honey Lep Facial Treatment Mask od indické značky Forest Essentials.”

Make-up

“Nelíčím se každý den, někdy mi stačí tónovaný krém s SPF. Narozdíl od péče, jsem make-upová minimalistka. Jediné, co si pořád kupuji, jsou nové a nové rtěnky. V kabelce jich nosím pět až deset. Pokud se líčím sama, musím mít dobrý korektor a červenou rtěnku. Od make-up artistů jsem se naučila dvě zásadní věci – starat se o svojí pleť, protože každé líčení vypadá nejlép na čistém základu a nenosit večer nic s UV filtry, jinak budete na fotkách vypadat jako svůj vlastní sádrový odlitek.”

Herectví

„První roli jsem dostala ve školce v muzikálu, který se hrál ve viktoriánském budově Jubilee Hall v Singapuru. Učitelé trvali na tom, že budu hrát hlavní roli, ale já nechtěla. Nechtěla jsem chodit na zkoušky a čekat v zákulisí. Něco se ale změnilo a já jsem si to zamilovala. Začalo mě bavit hrát a předvádět se. Bez vědomí rodičů často proklouzla na castingy, ale i když mi nabídli roli, moje máma to nedovolila. Chtěla, abych se soustředila na školu. Poprvé jsem o herectví začala vážně uvažovat ve chvíli, kdy jsem promovala. 
Miluji herectví, je to můj koníček a nejoblíbenější věc na světě. Jsem šťastná, že se stalo součástí mojí práce. Ve chvíli, kdy stojím na place, na všechno ostatní zapomenu. Sním o roli ve historickém filmu, kde budou kostýmy a úžasné scény. A taky o roli v tragické love story. Věřím, že to je pro herečku velká výzva. V současnosti pracuji na sérii s blízkým kamarádem, na kterou se hodně těším a zároveň sama píšu a hledám si projekty mimo herectví. Chtěla bych dodělat Magisterský titul v oboru lidských práv  jakmile budu mít trochu času.“ 

Crazy Rich Asians

„Šíleně bohatí Asiati byl můj debut na stříbrném plátně. Ve filmu hraji Fionu Cheng, sestřenici Nicka Younga. Její rodina vlastní největší zásilkovou společnost v Hong Kongu, ona sama je úplným opakem svého manžela Edieho. Splnil se mi sen pracovat s Michelle Yeoh. Obdivuji ji od dětství. Můj táta se narodil v Ipohu, stejně jako ona. Byl strašně nadšený, když zjistil, že s ní budu hrát. Byla to neuvěřitelná zkušenost. Už jen Michelle sledovat při práci je úžasná škola herectví sama o sobě. Strašně ráda bych s ní v budoucnu měla samostatné scény, v tomto filmu jsme společně natočily jen ty hromadné.“

Nejoblíbenější galerie

„Miluji umění a ráda chodím do muzeí a galerií. Nemám jen jedno nejoblíbenější místo, to nejde vybrat. Moc se mi líbí v Mori Art Museum v Tokiu, Musée des Arts Décoratifs v Paříži. V New Yorku i Singapuru je několik soukromých galerií, kde to mám také moc ráda a často si tam zajdu.“

Mezi New Yorkem a Singapurem

„Narodila jsem se v Singapuru a studovala v New Yorku. Už v dětství jsem hodně cestovala s rodiči kvůli jejich práci, takže jsem zvyklá měnit místa. Cítím se doma kamkoliv přijedu, třeba i na konci světa. Nikdy se mi vlastně nestýskalo po domově, ani teď, kdy pořád někam lítám. Když pracuji v Asii, žiji v Singapuru, New York je moje základna, když musím být ve Státech. V NYC mám nejradši Chinatown na Manhattanu, má vlastní historii a osobitost. Rozhodně doporučuji taky zajet do muzea The Cloisters na Washington Heights. Kdykoliv jsem v Singaporu, miluji procházky v botanické zahradě, mám na ni spoustu vzpomínek. Teď to vypadá, že přesídlím do LA. Hodně mě láká, pořád víc a víc. Taky bych se moc ráda podívala do Čech, kde jsem ještě nebyla. Doufám, že mi VOGUE Czechoslovakia ukáže ta nejlepší místa, až přijedu. “