Beauty talk

Seznamte se: Anastasia Achilleos, nejlepší kosmetička na světě

Říká se o ní, že má doslova magické ruce. Pořadník na ošetření je u ní delší než na nejlimitovanější kolekci kabelek. Na rozdíl od ostatních nečeká na zázračné molekuly z laboratoří, ani nejvzácnější bylinky z druhého konce světa. Její přístup k pleti je až geniálně jednoduchý. A maximálně účinný. Své o tom ví Kate Moss, i Gwyneth Paltrow. 
Foto: koláž Alexander Bel
Cindy Kerberová, fashion & beauty editor, si jedinečnou masáž obličeje od Anastasie Achilleos vyzkoušela na vlastní kůži několikrát a potvrzuje, že tato brunetka s nejzářivější pletí umí zázraky na počkání. Jak začínala a co je její největší tajemství? 

Doktorka? Ne, kosmetička!

"Jako malá jsem ráda pozorovala mojí mámu. Fascinovalo mě, jak si každé ráno a večer masírovala obličej a krk krémy Clarins a Oil of Olay. Sama jsem si ale nekoupila žádný, dokud mi nebylo dvacet. To, že bych se kosmetikou mohla živit, mě napadlo v 19 letech, kdy jsem na seznamu Enfield College objevila dvouleté studium Beauty Therapy. Přišlo mi to jako dobrý nápad. Vždycky mě bavila chemie, fyzika a biologie. Zrovna nedávno jsem dělala pořádek na chalupě a našla jsem všechny svoje učebnice a sešity. Tenkrát jsme neměli Internet, musela jsem přečíst obrovské lékařské knihy o anatomii, jak funguje tělo, endokrinní, nervový, lymfatický systém. Pamatuji si, jak se mě máma pořád ptala, jestli chci být doktorkou. "

Rebelka, co nedodržuje pravidla

"Vždycky jsem v práci bojovala s dodržováním pravidel. Začala jsem si intuitivně přizpůsobovat nejrůznější produkty i masážní techniky a klienti si začali žádat „Anastasia Facial“. Objevila jsem totiž něco jiného, než co nabízely velké značky. Klienti ode mě odcházeli s vypnutou pletí a celkově odpočatí. Jednou jsem na školení řekla Eve Lom o tom, že při ošetření cítím něco zvláštního. Popsala jsem jí vše do podrobností a její reakce byla: „Má milá, chcete mi říct, že netušíte, co je kraniosakrální terapie a přesto ji provádíte?“ 

Michael Boadi, London Fashion Week & Kate

"Jednou jsem před kadeřníkem Michaelem Boadim prohodila poznámku o tom, že by díky mojí metodě mohly supermodelky vypadat ještě líp. Pozval mě na fashion week. Pracovala jsem na třech přehlídkách včetně té pro Juliana McDonalda, potkala jsem Pat McGrath a Charlotte Tilbury. Byl to nejlepší víkend mého života! Na malém gauči v koutku jsem se starala o tváře modelek. Hned na to mě Michael pozval na focení. Ukázalo se, že to je s Mert & Marcus. Chtěli po mně, abych modelce udělala nehty. Když jsem se na ní dívala, věděla jsem, že tohle je moje šance splnit si svůj sen. „Až dodělám manikúru, rychle ti namasíruju obličej a slibuju, že budeš vypadat úžasně,“ řekla jsem jí. Nebylo ale moc času, tak sem jí masírovala i během toho, co jí česali. Najednou vykřikla: „Panebože, podívejte se, co mi udělala s obličejem!“ Všichni ten rozdíl viděli. Ta modelka byla Kate Moss."

Kouzelnice z Londýna

"Začala jsem pracovat pro značky Miu Miu, Prada, Louis Vuitton, Sportmax, Missoni a spoustu dalších. Nikdo nedělal to, co já. Na call sheetu jsem musela být jako manikérka, protože pro mojí práci neexistovala kolonka. Pamatuji si, jak jsem jednou cestou domů otevřela Evening Standard a uvnitř byl velký článek „100 věcí, které musíte v Londýně zkusit“. Moje jméno bylo hned vedle fotky Kate Moss, psali o mě jako o magické kosmetičce. "

The Anastasia Achilleos Method

"Svojí práci miluju. Je to velká radost pomáhat ostatním cítit se a vypadat lépe. Lidi za mnou nechodí jen kvůli svému obličeji, je za tím mnohem víc. Předávám jim pozitivní energii, a ano, lásku. Strašně moc mě baví chodit každý den do práce. Před dvěma lety jsem začala ostatní kosmetičky učit svojí vlastní metodu, na které jsem pracovala dvacet let. Poprvé byla uvedena na mém milovaném Kypru v hotelu Anassa, a vloni jsem se stala partnerem nově otevřeného The Lanesborough Club & Spa, kde pracuji každé úterý. Je to taky jediné pevně dané místo, kde mě najdete. Jinak za klienty docházím domů nebo do jejich hotelu a občas dělám privátní pop-upy."

Moje pleť

"Jakmile přijdu z práce domů, hned si vyčistím pleť. Nečekám na večer. Potřebuji se hned zbavit nečistot a prachu. Dám si masku a masíruju krk, dekolt, ramena a obličej. Masku smývám, až když jdou děti spát. Momentálně používám ty od Orveda, Julisis, Goop, Anne Semonin, Ila Apothecary, Environ, Sisley, La Roche Posay, Elemis, Lumity, The Blue Cocoon od May Lindstrom Skin a pár dalších. Neustále testuju nové a nové produkty, moje koupelna vypadá šíleně. Rozhodně jsem maximalistka. Nevidím péči o pleť a tělo jako rozmazlování, ale jako každodenní nutnost. "

Tajné triky

"Pracovala jsem s tisíci tvářemi a mohu říct, že neexistuje produkt, který mi toho uměl víc než masáž. To je to tajemství. I když si myslíte, že nevíte jak. Věřte mi, všichni víme, jak se máme těla dotýkat. Masáž je základ. Rozprouděním krve a lymfy se můžete zbavit opuchlého obličeje a tmavých kruhů pod očima, mít pevnější kontury a zářivější pleť. Prostě začněte. U postele si nechávejte pár produktů a nešetřete jimi. Smíchejte olej, krém nebo sérum, zahřejte v dlaních a pomalu masírujte od hrudní kosti, přes krk, čelist, rty, lícní kosti, oční okolí až k čelu. Zhluboka u toho dýchejte, zvýší to uvolnění. Dělám to tak každou noc. "