Advertorial

Smart-aging: Jak poznáte správný kolagenový drink?

Pokud vás tato vlna zatím míjela, teď už nebude. Tedy pokud chcete udělat pro svou pleť, vlasy, nehty a tělo něco víc, než se mýt a mazat SPF. Kolagenové drinky tvoří neodmyslitelnou součást kvalitní péče o pleť, protože zdraví a krása pokožky vychází zevnitř.
Foto: Oslo Skin Lab
Skintelektuálové již moc dobře vědí, že kolagen tvoří zásadní součást pokožky a také to, že s věkem množství této bílkoviny v těle klesá. Spolu s tím se dějí změny jako jsou vrásky, povolené kontury, nebo ztráta pružnosti. Od 25. roku platí rovnice, že co rok, to o jedno až dvě procenta kolagenu méně. Tento proces navíc urychluje UV záření a znečištění.
Kolagen samozřejmě najdete přirozeně ve stravě, ovšem faktem je, že můžete ryby a steaky jíst od rána do večera a úbytku cenné látky v organismu stejně nezabráníte. Kvalitní bílkoviny tvoří zásadní součást zdravého jídelníčku, ale pokožce jako takové nejvíce prospívají tzv. bioaktivní kolagenní peptidy. Ty mají trochu jiné vlastnosti a chovají se v těle jinak než kolagen v mase nebo vývaru. 
Ne každý kolagen může mít na pokožku stejný účinek. Studie ukázaly, že kolagen musí být hydrolyzován nebo rozložen na bioaktivní peptidy specifické délky, aby nejlépe fungoval.
Účinek hydrolyzátů kolagenu je odvozen od jejich průměrné velikosti, která zase závisí na metodě použité k rozpadu kolagenu. Kolagen, který je štěpen na menší peptidy, bude mít na lidské tělo větší užitek než větší kolagenové proteiny. Kde bioaktivní kolagenní peptidy najdete? Oblíbený The Solution™ Beauty Collagen obsahuje prášek s kolagenem typu I, který byl pomocí speciálního patentovaného procesu hydrolyzovaný (tj. rozložený pomocí enzymů) na bioaktivní peptidy. Kolagen v Oslo Skin Lab prokázal prostřednictvím důkladného výzkumu pozitivní účinky na pokožku. Výrobní metoda použitá na výrobu peptidů je patentovaná. Jelikož je pro výsledek rozhodující konkrétní délka peptidů, ne každý kolagen může tvrdit, že má stejný účinek.
Foto: Oslo Skin Lab
Vnitřně užívaný kolagen působí na pokožku celého těla, zpomaluje stárnutí a celkově zlepšuje kvalitu pleti. Samozřejmě za předpokladu, že jej budete užívat každý den a hlavně dlouhodobě. Nečekejte zázraky přes noc, dobré věci potřebují čas. Nic zásadního se nestane, pokud pár dní vynecháte, ale jakmile s vnitřním užíváním kolagenu přestanete, jeho účinky pochopitelně postupně ustoupí. Odborníci proto doporučují zařadit kolagenový drink jako každodenní součást pestrého jídelníčku. A je jen na vás, jestli s ním začnete ráno, dáte si ho po obědě, nebo až po soumraku.
V kombinaci s vhodnou kosmetikou, důslednou ochranou před UV zářením přispívá kolagenový drink k celkovému zpomalování nezvratných procesů stárnutí a prevence je vždy lepší, než se následně snažit napravovat vzniklé škody. 
Tento článek vznikl ve spolupráci s Oslo Skin Lab.