Advertorial

Autem do Curychu? Pohodlněji to už nejde

Posaďte se do sedadla řidiče nového modelu Range Rover Sport a jedna věc vám bude ihned jasná: tento vůz byl stvořen k tomu, abyste ho řídili. A když k tomu připočítáme fakt, že se budete přesouvat z Prahy do Curychu, volba jiného dopravního prostředku nás nenapadla. Chcete vědět proč?
Asi znáte ten pocit, když se balíte na prodloužený víkend někam, kam se hodně dlouho těšíte, chcete stihnout vše, ale máte jen příruční zavazadlo. A to nemluvíme o letu, který hodláte absolvovat i s dětmi. Máme pro vás dobrou zprávu. Kompromisy už dělat nemusíte. Obzvlášť když máte Range Rover Sport, který vás odveze přesně tam, kam potřebujete, aniž byste se vzdali komfortu i obrovského zavazadlového prostoru. Vítejte na našem road tripu Praha-Curych.
Ačkoli je cesta dlouhá lehce přes 700 kilometrů, nemusíte uvažovat pouze o letu. Pokud máte auto, které unese vaše vysoké nároky, a spolujezdci se odmítají vzdát luxusu v podobě bussiness class, je čas jim změnit pohled na cestování. Děti či kamarádky usaďte na zadní sedačky, které svým pohodlím dalece předčí ty letadlové, a cestou servírujte libovolné občerstvení (vše díky perfektnímu vybavení zůstane na svém místě) a věřte nám, že si nikdo na dlouhou jízdu stěžovat nebude. A co teprve ty nádherné výhledy na krajinu. 
Nejprve si pojďme vyjmenovat výhody tohoto automobilového chameleona. Range Rover Sport je stejně doma ve městě jako na venkově nebo na dálnici. Takže žádný stres jak v úzkých uličkách Curychu, tak na dlouhých dálničních úsecích. Ovšem i vizuální stránka stojí za pozornost. A nejen tu vaši. Nynější model Range Rover Sport je totiž impozantnější než kdy dříve. Čistší, dynamičtější tvary a nádech modernosti najdete všude, kam se podíváte, od nové masky chladiče, přes tvarované kryty ventilačních otvorů v kapotě až po kultivovaná, ale přesto sportovně působící kola na přání. Charakteristická silueta, dozadu se svažující střecha a souvislá spodní linie oken, to je jasně patrná a nezaměnitelná DNA těchto vozů.
Auto nás bezpečně dopravilo přímo do ulic největšího města Švýcarska a my se už těšíme na další výlety, které plánujeme podniknout. Proto je důležité klást vysoké požadavky i na interiér, který byl výrazně přepracován, a tak se v něm můžete cítit bezpečně a zároveň velmi pohodlně. Mezi intuitivní designové prvky patří CommandShift 2, dotykové spínače, které zůstávají skryté, dokud nejsou osvětlené, či dynamický volant s páčkami pro manuální řazení. Díky praktickým a důmyslným úložným prostorům máme snadný přístup k osobním věcem, přičemž interiér zůstává vždy uspořádaný. A přesně to od vozu na cesty chceme. 
Náš tip: Pokud bychom mohli vyzdvihnout jen jednu vlastnost, bude to program Dynamic, díky kterému máte dokonalejší kontrolu nad vozem s lepší ovladatelností a rychlejšími reakcemi. Takže žádné serpentiny, nebo zpovykaní řidiči vás díky už nerozruší ani nepřekvapí.