Advertorial

Základ každé skincare rutiny

Jakmile jsme se dozvěděli, že se každou minutu na světě prodá jedna lahvička kultovního séra od L’Oréal Paris s 1,5% obsahem kyseliny hyaluronové pro intenzivní výživu a hydrataci pleti, museli jsme ho vyzkoušet na vlastní kůži.
Foto: Getty Images
Kyselina hyaluronová se v pleti vyskytuje přirozeně. Od poměrně brzkého věku 25 let ale její hladina začíná klesat vlivem mnoha působících faktorů, kterými jsou například stres či UV záření. Jedná se však o výjimečnou ingredienci, jejíž významnou vlastností je schopnost vázat na sebe vodu, a to až tisícinásobek své hmotnosti, přičemž v pleti se podílí na procesu zpomalování přirozeného úbytku vody na mezibuněčné úrovni.
Aby byla zachována pružnost pleti, musíme předcházet její dehydrataci a jedním z nejlepších způsobů je aplikace prostřednictvím aktivního séra s vysokou koncentrací kyseliny hyaluronové. Při výběru se nenechte okouzlit velkými sliby a soustřeďte se na perfektní složení. Právě proto jsme si v redakci zamilovali nové sérum Revitalif Filler od L’Oréal Paris, které dosahuje pokročilého účinku v boji proti vráskám a jemným linkám díky dvojímu typu kyseliny hyaluronové.
Proč je důležité zvolit cílenou péči složenou z více druhů kyseliny hyaluronové? 
Nebudeme vás zatěžovat složitými rozbory a řekneme to jednoduše – vysokomolekulární typ kyseliny hyluronové tvoří velké molekuly a zůstává na povrchu pleti, kde tvoří ochranný štít, jenž pomáhá pleť udržet vyhlazenou a pevnou.
Druhý typ, tedy mikromolekulární kyselina hyaluronová, dokáže proniknout do hlubších vrstev pokožky, a tím povzbudit produkci kolagenu a elastinu pro extra dávku hydratace zevnitř. Revitallift Filler tak představuje péči, kterou můžeme bez nadsázky přirovnat k profesionálnímu ošetření.
Doporučujeme ho pro všechny typy pleti jako součást každodenní péče, a to bez ohledu na věk. Jsme zastánci toho, že není přesně stanovený čas, kdy byste svou péči o pleť měli začít brát vážně. Prevence je však základ.
Jak sérum správně používat?
Nanášíme ho denně, ráno a večer na vyčištěnou pleť. Stačí 2–3 kapky na obličej, krk a dekolt. Baví nás fakt, že se okamžitě vstřebává, nelepí a můžeme ho použít jako podklad pod make-up. Doplnili jsme ho o oční a denní krém ze stejné řady. Po týdnu pravidelného používání je naše pleť viditelně hydratovaná, pevnější a působí odpočatějším dojmem.