Advertorial

Pouto, do kterého se vyplatí investovat

Nezáleží na tom, zda jsou vaše vlasy husté, tenké, rovné, či kudrnaté, posílení vlasové vazby může být úžasným přínosem pro každého.
I když možná nemáte viditelně poškozené vlasy, většina z nás nějakým poškozením vlasového vlákna trpí. Ostatně vlasy zakouší mnohé už jen tím, jak je každý den kartáčujete. Nemluvě o tepelné úpravě nebo barvení. Kondici vlákna testují i sezonní výzvy. Oslabovat vlasy totiž nemusejí jenom žhavé paprsky slunce, ale i déšť, nečistoty, smog, mráz. Produkty zaměřené na budování vlasových vazeb by tak měly být při výběru kosmetiky prioritou. Jen pro srovnání — pleti byste produkty vyrovnávající její přirozenou obranyschopnost také určitě neodpírali, že? Tak proč se macešsky chovat ke svým vlasům? 
A protože na trhu existuje spousta produktů a specializovaných řad, v nichž může být náročné zorientovat se, přinášíme vám přehled klíčových ingrediencí plus jedno doporučení. 
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Základem je kyselina citronová. Díky svému složení je schopna proniknout až do středu vlasového vlákna, kde aktivně obnovuje a napravuje porušené vlasové vazby. Další významnou složkou je ale i často užívaný Cetrimonium Chloride. Některé průzkumy uvádějí, že v koncertovaném množství může dráždit vlasovou pokožku, ale nenechte se zmýlit — jeho inovovaná složení jsou maximálně šetrná a navíc pomáhají vlas udržet hladký, zpevněný, integrovaný a lesklý. Kyselina salicylová je zase perfektním doplňkem pro exfoliaci vlasového vlákna, zatímco přírodní výtažky působí jako antioxidanty. 

Většinu pozitivních látek ve svém složení v sobě ukrývá nová vlasová řada značky L’Oréal Paris Elseve Bond Repair s obsahem kyseliny citronové, která nabízí intenzivní péči, vhodnou pro všechny typy poškození. Zahrnuje tři produkty, které vašim vlasům poskytnou hloubkovou obnovu. 
A co víc, v rámci rutinní vlasové péče značka L´Oréal Paris vůbec poprvé představuje před-šamponovou péči s nejvyšší koncentrací kyseliny citronové z řady. Samozřejmě nejlepší je používat všechny tři produkty. Poradíme vám, jak na to. 
Foto: Courtesy of Loreal

Krok 1: Před-šamponová péče s obsahem 12% obnovujícího komplexu s kyselinou citronovou pro obnovu vlasových vazeb
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Jde o intenzivní oplachovou péči, která se nanáší ještě před umytím šamponem. Proč? Nasytí vlasy kyselinou citronovou a obnoví vnitřní poškozené vlasové vazby. Díky tomu spojí a posílí vlasové vlákno zevnitř. Produkt tedy aplikujte na mokré vlasy před použitím šamponu a nechte působit po dobu pěti minut, důkladně opláchněte. 
Krok 2: Šampon s obsahem 5 % obnovujícího komplexu s kyselinou citronovou
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Tento jemný šampon, vhodný pro každodenní použití, posiluje vnitřní poškozené vlasové vazby. Během použití vytváří hustou, krémovou pěnu, která efektivně čistí — s maximálním účinkem, ale také ohledem na vlasové vlákno. 
Krok 3: Balzám s obsahem 10% obnovujícího komplexu s kyselinou citronovou
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Autor: Viktoryia Vaitusionak
Pečující balzám posiluje vlasy za pomoci kyseliny citronové, a přitom uzamyká vlasovou kutikulu — tak poskytuje maximální péči o vlasové vlákno. Aplikujte jej do délek vlasů až po konečky, předejdete lámavosti vlasů při česání. Nechte působit tři minuty, nakonec opláchněte.
Photo, video: Viktoryia Vaitusionak
Styling: Jan Boublík
Visual director: Alexander Bel
Model: Jana (Ely management)
Make-up: Margarita Krupeničová
Hair: Mirka Mysicka (Hajdova)
Production manager: Kseniya Chudarova