Advertorial

New Balance v květnu oslavuje svoji ikonickou šedou barvu a během Grey Days chystá i vlastní krátký film

Šedá jako symbol kultovních sneakers i celé kultury, kterou New Balance utváří po desetiletí. Šedá jako hvězda a hlavní barva května, měsíce v němž značka představí exkluzivní film i řadu novinek. 
Foto: New Balance
Foto: New Balance
Vše začalo v 80. letech, s rozvojem fenoménu městských běžců, kterému u New Balance výrazně pomohli. Značka se totiž tehdy představila modelem 990, který byl uveden v šedé barvě. Právě ten si vybrali jako praktické řešení ti, kteří už nechtěli mít dosavadní pouze bílé boty na běhání znečištěné od bláta. Šedá se tak stala symbolem nového hnutí městské kultury i nového stylu.
Jako poctu šedé uvede New Balance 10. května krátký film s názvem Grey Days, který vyzdvihuje všudypřítomný vliv New Balance na mnoho aspektů globální sneaker kultury. Vydáno bude sedm exkluzivních vinět vedoucích k jednomu sedmiminutovému filmu, každá ale viněta bude zobrazovat jiný aspekt historie značky. Scénář a režii mají společně na svědomí Thom Glover, Daniela Wolfe a Elliotte Power. Za kamerou stál Norm Li a skvělé retro animace jako ze 60. let a fotografií se ujal Samuel Bradley.
Celý film bude ke zhlédnutí již 10. 5. v rámci oslav Grey Days na www.newbalance.cz. Na krátký teaser se můžete podívat ZDE.