Advertorial

Nejlepší future vintage šperky

Kodaňská aukční síň Bruun Rasmussen, která spolu s dalšími akčními domy určuje trendy ve sběratelství šperků, aktuálně nabízí mnoho zlatých a perlových klenotů. Podobně jako kolekce značky Apart. Pořiďte si šperky, které se dají dědit a už teď jsou zaručenou investicí do takzvaných future vintage kousků.  
Foto: courtesy of Apart
Rafinovaná pavé, usazení jednotlivých drahokamů i jemné konstrukční detaily nenarušující linie ani celkový dojem, to jsou přednosti šperků Apart. Ty se vyznačují jednoduchostí, která dává vyniknout preciznímu řemeslu. 
Samotná perla visící na řetízku nebo vsazená do prstenu plní svůj účel vynikajícím způsobem, a hodí se tak pro každou příležitost včetně těch nejformálnějších. A odhoďte představu o perlách symbolizující slzy, beztak se usadila jen v Čechách. Ve světě jsou naopak perly symbolem lásky, takže se stávají i skvělým darem. 
Foto: courtesy of apart
Nebo vsaďte na šperky s diamanty z kolekce Manhattan, v níž jsou drahokamy zasazeny v bílém čtrnáctikarátovém zlatě. Vintage nádech umějí dodat šperkům i rubíny. Ty syntetické se začaly vyrábět už na konci 19. století, a tak jsou v jejich výrobě známé postupy, které zaručují vysokou kvalitu vsazeného komponentu s vysokým leskem i povrchovou úpravou, která odolává povrchovému poškození. Vedle nich ale v portfoliu Apartu najdete i šperky s pestrými tanzanity, topazy i ametysty.
Bez ohledu na formu je však každý stříbrný šperk Apart, který je zdoben kamenem, upraven speciální technikou porhodiování, tedy pokovením ušlechtilým a tvrdým kovem rhodium. To dodává na odolnosti zasazenému komponentu. Designová řešení kolekcí nabízejíí pokročilé řemeslné postupy. V nabídce Apart na sebe upozorňují i další klenoty, třeba ty se speciálním hruškovitým brusem kamene, který má fasety vybroušené po celém svém obvodu, a tak může připomínat také tvar kapky. Tento brus je stále vzácnější od dob Lodewyka van Berckena, brusiče diamantů, který ho jako první představil, a proto letos značka některé z těchto šperků představuje ve speciální selekci, která má být nejlepším investičním výběrem z portfolia Apart.