Advertorial

Kuchyň: středobod našeho bytí

Kuchyně i prostory s ní spojené jsou místa, kde většině z nás den začíná i končí. Ovšem stejně jako máme vysoké nároky na restaurace, kde chceme jíst, tak neméně, ba naopak, očekáváme i v domácích podmínkách. Jak má vypadat luxusní kuchyně budoucnosti, která splní i naše nejnáročnější požadavky?
Foto: Archiv BSH domácí spotřebiče
Kuchyň. Místo, kde v běžném denním shonu obyvkle netrávíme příliš času a scházíme se až večer. Nyní je ale vše jinak. Dlouze zde snídáme, chystáme obědy a rodinné večeře. Kuchyně spojené s jídelnou se staly jakýmsi pomyslným středobodem našeho vesmíru, ať chceme, nebo ne, a nároky na technologie či služby jsou tak vyšší než obvykle. To platí ve stejné míře i pro design. Co tedy chtít od kuchyně, jež nám splní, na co jen pomyslíme? 

Indukční deska jako dominanta místnosti

Foto: archiv BSH domácí spotřebiče
Čisté linie a velkorysý prostor, přesně tak vypadají aktuálně nejvíce žádané kuchyně. Jsou nejen propojené s obytnými prostory, ale často se s okolním prostředím přirozeně prolínají. A právě indukční varná deska s integrovaným odsáváním inductionAir Plus řady studioLine značky Siemens tomuto trendu dokonale vyhovuje především díky novému, zcela plochému designu a jednoduchému čištění i obsluze.
Špičkové technologie a inteligentní senzory umožní snadno a rychle připravit dokonalou hostinu i pro ty nejnáročnější členy rodiny.

Otevření trouby hlasem

Foto: archiv BSH domácí spotřebiče
Držíte těžký plech a potřebujete obě ruce? Nebo máte prsty špinavé od těsta a nechcete troubu umazat? Stačí vyslovit přání a sama se otevře. 
Nová trouba s párou Siemens HS858KXB6 z exkluzivní řady vestavných spotřebičů studioLine je také vybavená závěsem softMove, který zajišťuje jemné a plynulé otevírání a dovírání dvířek. Tuto inovaci ocenila i odborná veřejnost. Trouba získala německé ocenění „German Innovation Award“, když vyhrála v kategorii za mimořádný přínos pro spotřebitele.
Novinka nabízí také řadu dalších užitečných funkcí, které urychlí a usnadní přípravu různých pokrmů. Například fastPreheat pro rychlé předehřátí trouby nebo coolStart, díky které připravíte hluboce zmrazené potraviny bez nutnosti předehřívání. Trouba umožňuje jemné a zdravé vaření v plné páře, včetně funkce Sous-vide pro mimořádné chuťové zážitky. Páru je možné využít také například pro kynutí těst a pečení pečiva, šetrné a rovnoměrné rozmrazování nebo ohřívání jídla, ale i sterilizaci sklenic a podobně. Díky povrchu ecoClean Plus budete mít navíc méně práce s čištěním. 

Vzduch je čistý

Foto: archiv BSH domácí spotřebiče
Buďme k sobě upřímní. Večeřet v prostoru, který je cítit jídlem, není nic, co bychom ocenili my a naše vlasy či oblečení už vůbec ne. Značka Siemens tak opět přináší designovou novinku do otevřených kuchyní; nové modely zápustných odsavačů v designu se skleněným panelem jsou maximálně nenápadné, díky silnému motoru a inovativní technologii Guided Air však nabízejí také mimořádný výkon, ať už se na desce vaří, nebo smaží cokoli. A když už není odsávání potřeba, spotřebič zcela zmizí.  
Díky skleněnému panelu je navíc zachován výhled od varné desky do místnosti. Kromě výkonného motoru iQdrive a technologie Guided Air má řadu dalších užitečných funkcí. Úroveň odsávání je možné upravit jednoduše přímo z varné desky pomocí systému cookConnect nebo automaticky díky senzoru climateControl, který průběžně sleduje množství výparů a pachů. Nastavení lze také měnit v aplikaci Home Connect na mobilním telefonu nebo tabletu a s pomocí hlasového asistenta dokonce i hlasovými povely. V této aplikaci je dále možné například změnit barvu osvětlení, nebo odsavač sladit s barvou ovládání varné desky. Nakonec se z kuchyně stane místo, které vás bude bavit víc než sledování Netflixu.

Zapnout myčku cestou z práce

Foto: archiv BSH domácí spotřebiče
Myčka nádobí Zeolith®
V našem výčtu končíme nezbytností, bez které bychom si funční kuchyň těžko představili. Myčka na nádobí. A právě Siemens představuje nové modely s prvotřídní výbavou. Opět jsou vybavené technologií Home Connect, díky které lze spotřebiče kontrolovat a ovládat kdykoli a odkudkoli přes mobilní telefon, tablet nebo hlasové asistenty. 
A jedna otázka na závěr. Myjete sklenice na víno v ruce anebo své myčce věříte? V drtivé většině našeho průzkumu totiž respondenti (rozumějte naši přátelé) odpovídali, že lepší je vždy mýt tenké sklo ručně. Nyní s obavami můžete skoncovat stejně jako s ručním mytím. Vybrané myčky Siemens totiž mají speciální sekci glassZone s držáky, protiskluzovými prvky a 6 tryskami pro šetrné a důkladné mytí všech druhů skleněného nádobí. Navíc využívají vlastností přírodního minerálu zeolith, který přeměňuje vlhkost na teplo. To se vrací do vnitřního prostoru myčky a využívá k sušení nádobí. Všechno je tak dokonale čisté i suché, včetně sklenic nebo plastů. Za zmínku stojí i funkce varioSpeed Plus on demand, kdy i právě běžící cyklus je možné jediným stisknutím tlačítka zrychlit až třikrát, výsledek však bude stále dokonalý. A dozvíte-li se o blížícím příchodu tchyně, když jste si šla zrovna zaběhat, díky už dobrě známé technologii Home Connect můžete cyklus urychlit i na dálku přes mobilní telefon. Win win!