Advertorial

Jak se jednou provždy zbavit poničených vlasů?

Nová řada Absolut Repair Molecular od značky L'Oréal Professionnel nepředstavuje jen revoluční složení, ale i návod, jak se starat o poničené vlasy tak, abyste si je co nejrychleji dali do pořádku. 
Foto: L’oreal Professionnel
Stejně tak jako za skoro vším, stojí i za ideální péčí o vlasy logika a taky věda. Nejprve si pojďme říct něco k logice péče, tedy k samotným základům nezbytné rutiny, kterou už jsme takřka všichni zapomněli. Jak dokonale umýt vlasy tak, aby se většina účinných složek přípravku dostala přímo do vlasů a pokožky hlavy? Důležité je taky myslet na to, abyste si špatně zažitými postupy vlasy ještě více nepoškodili.

Základ péče

K dosažení optimální péče stačí dodržovat tři jednoduchá pravidla. Klidně si je někam vytetujte, nikdy však nezapomínejte!  
Pravidlo číslo jedna: Vlasy si zásadně rozčesejte před mytím, ne po něm. Naopak po umytí a opláchnutí musíte být k vlasům opatrní a hřebenem se širokými zuby je opatrně projet od konečků. Rozhodně netahat kartáčem!
Pravidlo číslo dva: Vlasy myjte dvakrát. Není to mýtus. První umytí zbaví vlas nečistot, při druhém zafunguje pečující složení přípravku.
Pravidlo číslo tři: Před aplikací jakéhokoliv pečujícího produktu, například masky nebo pečujícího oleje, je dobré vysušit vlasy ručníkem, aby v nich nezůstala přebytečná voda. Pokud byste tak neudělali, maska se na vlasu neudrží a vy ji spláchnete.
Foto: L’oreal Professionnel

Věda

Když si tyto postupy neosvojíte, nemůžete čekat zázraky. Nová řada Absolut Repair Molecular od značky L'Oréal Professionnel přesto umí něco, co se zázraku podobá. Ale pojďme si to vědecky vysvětlit.
Kde je problém? Důležité je pochopit, co se děje s vlasem, když strádá. Jeho přirozená struktura je tvořená z peptidů. Když se vlas láme a je viditelně vysušený, je jeho peptidový základ narušen.
Co je peptid? Jde o seskupení mnoha aminokyselin, které jsou navzájem propojené tzv. peptidovými vazbami. Tyto vazby ve vlasech jsou poškozovány jak nešetrným zacházením, tak i zubem času. Vyživený vlas potřebuje tuto vzácnou vazbu aminokyselin obnovit.
Jak? Vědcům z laboratoří L’Oréal Advanced Research se podařilo peptidové vazby rozložit a vytvořit složení, které posiluje jednotlivé peptidové části vlasového vlákna. Vznikla tak produktová řada s ultrakoncentrovaným obsahem pěti aminokyselin a až 2% obsahem složky zvané Peptides bonder, v případě přípravné péče dokonce až 3% obsahem Peptides bonder. Tyto složky řeší hned několik problémů: doplňují úbytek aminokyselin, opravují a obnovují molekulární strukturu vlasu.

Použití

Teď, když víte, jak o vlasy pečovat a co jim prospěje, si pojďme říct, co z řady Absolut Repair Molecular vám pomůže a jak. 
První krok: Technologové L’Oréal Advanced Research doporučují pro nejefektivnější nápravu začít svou cestu za regenerací v salonu, kde vám odborníci vlasy vyživí superkoncetrovanou přípravnou péčí.
Druhý krok: Doma si pak můžete vlasy ošetřit pečujícím šamponem, který také obsahuje pět klíčových aminokyselin. Když ho v rukou pořádně napěníte, poskytuje vysokou úroveň péče.
Třetí krok: Další úroveň péče představuje oplachovací sérum s 2% složkou Peptides bonder. To se aplikuje na mokré vlasy do dvou sekcí. Objem dvou až tří zapumpování pumpičkou vám po zapracování (stačí tomu dát tak minutu či dvě) zajistí viditelně lesklejší a hebčí vlasy.
Čtvrtý krok: Coby final touch aplikujte bezoplachovou masku, která zároveň slouží jako termoochrana. 
Pokud chcete vlasy profesionálně i upravovat, rozhodně zvažte i použití parní žehličky SteamPod, která je evegreenem mezi přípravky na styling vlasů. Protože funguje na principu suché páry, vlasy hydratuje a nezanechává na nich nežádoucí stopy tepelné úpravy jako ostatní kulmy a produkty. Nicméně i práce se SteamPod vyžaduje pozornost. Teplotu je vždy dobré stanovovat na základě diagnostiky vlasů. Nejnižší teplota je 180°C pro normální až citlivé vlasy, 200°C pro normální až pevné vlasy a 210°C pro tvrdé, pevné, kudrnaté vlasy. A do SteamPodu vždy nalívejte jen demineralizovanou vodu.   
Foto: L’oreal Professionnel
TIP na konec: Vcelku vyčerpávající, no ne? Ale věřte, že všechny informace se vám budou hodit, tak si tento článek klidně uložte nebo vytiskněte, abyste se k němu mohli vrátit. A jen jednoduchý tip, pomůcka a vodítko na závěr. Pokud nepotřebujete řešit hloubkovou obnovu vlasů, ale chcete zamezit jejich lámání, zkuste řadu #MetalDetox. A pokud potřebujete vyživit vysušený vlas povrchově, volte řadu #AbsolutRepair. 
Pokud chcete i vy svým vlasům dopřát ten pravý detox od kovů, regeneraci, najděte si ten nejbližší profesionální salón ve svém okolí na ZDE.
Foto: L’oreal Professionnel
Foto: L’oreal Professionnel