Health

Vegan diaries Daniely Kociánové: Ochutnejte simpleRAW!

Topmodelka Daniela Kociánová se každé úterý dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává: skandinávská simpleRAW.
Minulý týden jsem měla to štěstí letět za prací do Dánska. Patří k mým nejoblíbenějším destinacím a od té doby, co s vámi sdílím své veganské tipy na jídlo, jsem se tam těšila ještě více. Před odletem zpátky do Londýna jsem neměla moc času prozkoumat tolik míst, kolik jsem původně plánovala, ale zvládla jsem alespoň oběd v simpleRAW. 
Foto: Daniela Kociánová
SimpleRAW je veganská restaurace v centru Kodaně. Nabízí spoustu zdravého jídla. Na jejich dánsky napsaných stránkách (Musela jsem použít slovník Google, abych vůbec něčemu rozuměla), se restaurace chlubí, že nepoužívají žádná prezervativa, přísady, cukr, mléčné výrobky, droždí ani lepek.

Výběr pestrý, ingredience jídel i pití si hlídejte

Foto: Daniela Kociánová
Já si objednala korejskou misku s houbami a domácím kimchi, zákusek z burákového másla a slaného karamelu a samozřejmě matcha latte. Jídlo bylo moc fajn. Hlavní chod byl možná na mě trochu suchý, protože jsem nechtěla použít jejich super pálivou omáčku, ale pokud tam vyrazíte, nebojte se poprosit o jinou příchuť. Matcha se sójovým mlékem byla ok, už jsem ochutnala lepší. Zákusek byl naopak naprosto skvělý!
Pokud se někdy budete toulat po centru Kodaně a nebudete vědět, kam si zajít na jídlo, simpleRAW vám určitě stojí za vyzkoušení. V menu mají denní nabídku polévky a hlavního jídla a dále různé sendviče, misku s falafelem nebo tempehem, pět různých druhů zákusků a také mnoho různých džusů, smoothie a zdravých „panáků“. Po návštěvě jsem si na internetu přečetla komentáře od dalších lidí, kteří restauraci navštívili, a mnoho z nich si vychvalovalo domácí limonády. Jen jedna paní si stěžovala, že jejich pivo nebylo bez lepku, takže jestli máte jakoukoliv alergii na jídlo, určitě se ujistěte a zeptejte obsluhy na ingredience, abyste se v pořádku najedli a nakonec i odešli ještě zdravější než jste přišli.
Zdravému papání zdar a za týden ahoj!