Vogue Leaders

Tereza Maxová o potřebě pomáhat a síle ticha

Tereza Maxová na konferenci Vogue Live Talks v listopadu 2022 v rozhovoru s moderátorkou Margaretou Křížovou prozradila, co ji vedlo právě k pomoci dětem z kojeneckých ústavů a dětských domovů. Vyprávěla o své první návštěvě jednoho z ústavů, kde ji tehdy zarazilo zvláštní ticho a tíživá atmosféra. Začala upozorňovat na potřeby dětí a postupně se také sama učila, jaká pomoc je efektivní a účinná. To vše v roce 1997 vedlo k založení nadace, která se zaměřuje nejen na pomoc nejmenším dětem, ale také těm, které opouštějí dětské domovy, nebo rodinám a samoživitelům v nouzi. 
„Je radost pomáhat a vidět, jak málo někdy může změnit životní situaci,” uvedla úspěšná modelka. 
Po čtvrtstoletí práce v nadaci je to paradoxně právě ticho, tentokrát však uklidňující, a chvíle strávené o samotě, které jsou dnes její každodenní investicí do sebe.
Podpořit Nadaci Terezy Maxové dětem můžete finančním darem, příspěvkem do veřejné sbírky nebo třeba nákupem dárkových předmětů. Posláním nadace je umožnit každému dítěti prožít spokojené a bezpečné dětství v rodinném prostředí a dát znevýhodněným dětem šanci na lepší život. 
Tereza Maxová, rodačka z Pardubic a přední česká topmodelka, která aktivně působí již téměř tři desetiletí ve světovém modelingu, propůjčila svou tvář značkám jako například Karl Lagerfeld, La Perla, Donna Karan, Hermés, Giorgio Armani. Její tvář se objevila na titulních stranách předních módních časopisů jako Vogue, Elle, Marie-Claire či Glamour. Přesto ani na vrcholu své kariéry neztratila kontakt se skutečným světem. V roce 1997 po návštěvě krčského kojeneckého ústavu začala pomáhat opuštěným dětem. Je držitelkou mnoha mezinárodních ocenění v oblasti filantropie. S rodinou žije střídavě v Praze, v Turecku a na jihu Francie.
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.