Sneakers

Vyhrály Nike Air Max Deluxe titul nejošklivějších dámských tenisek letošního podzimu?

Není vůbec pochyb, že hlavním trendem letošního podzimu je ve světě sneakers fenomén ugly shoes. Všechny teniskové značky světa vytahují ze svých archivů ty nejprapodivnější siluety, které v nadcházející sezóně zaplaví svět Instagramu. Jedním z příkladů je model Nike Air Max Deluxe.
Foto: Archiv Nike
Nike Air Max Deluxe uzřely světlo světa poprvé v roce 1999. Tehdy se jednalo o typickou běžeckou siluetu, která se oproti konkurenci lišila především výraznou bublinou s technologií Nike Air okolo celé mezipodešve. Navazovaly tak na své úspěšné předchůdce Nike Air Max 97 a Nike Air Max 98.
Foto: Archiv Nike
Původní modro-šedo-oranžová barevná kombinace hlásí téměř po dvaceti letech od uvedení na trh svůj velký návrat. I přesto, že na první pohled vypadají tyto sneakers opravdu nehezky, věřte, že budou mít zaručený úspěch.
Nejošklivější, ale vyprodané
Za Nike Air Max Deluxe stojí silný marketing značky Nike, která pro tuto ugly siluetu připravil to správné podhoubí. Už několik týdnů a měsíců před releasem se nenápadně objevovaly fotky kolaborace Nike a britského rapera Skepty, která je v originální barevné kombinaci. Další zdroje také říkají, že se tyto tenisky objeví v rámci podzimní kolekce newyorské značky Supreme.
Foto: Archiv Nike
A pokud se tak nechcete svézt na vlně hypu, která vybublá právě až v průběhu podzimu, měli byste jít právě do původní OG verze, která je v těchto dnech v prodeji, netypicky právě i v dámských velikostech.