Doplňky

Zoom! Zoom! Zumi!

Mohla by být ikonou ze 70. let, ale taky z jiné časové dimenze. Hraje na saxofon v kabele The Black Lips, na Instagramu ji sleduje 12 tisíc fanoušků a je nejnovější múzou Alessandra Micheleho. Kreativní ředitel Gucci se jejím stylem nechal natolik okouzlit, že po ní pojmenoval novou It-bag. Kdo je Zumi?
Když se podíváte na Instagram Zumi Rosow, pochopíte, proč si Alessandro vybral právě ji. Víc punk než většina punkerů v 70. a 80. letech. S nepravidelně střiženou ofinkou, černou linkou pod očima a stylem, který balancuje na tenké hranici mezi rockovým a fetiš klubem, Xenou a dress codem na party v Chateau Marmont, si ji nelze nezapamatovat. 
„Jsem trochu Bastet, trochu upír, Zarina, Johanka z Arku, Wild Child…,“ popsala se pro americkou Vogue. Navíc vedle saxofonu umí hrát na kytaru, bubny, zpívá, hraje, navrhuje vlastní šperky a loni se stala členkou Gucci gangu, který kolem sebe buduje Alessandro Michele.
Výsledkem jeho fascinace Zumi je stejnojmenná kabelka, kterou poprvé představil v září na pařížském fashion weeku v rámci kolekce jaro–léto 2019. Nová It-bag se pak rychle dostala mezi must-have doplňky posledního podzimního fashion weeku v Miláně. Přišla s ní Saoirse Ronan, Salma Hayek, Lou Doillon, každá byla v jiné variantě.
Zumi kabelka má už v tento moment více tváří než samotná umělkyně. Na rozdíl od oblečení a Zumi samotné je překvapivě minimalistická. Zlato-stříbrná písmena G doplněná motivem koňského udidla odkazují na historii italské značky. K variantě přes rameno najdete v kolekci modely do ruky a malou verzi inspirovanou kabelkami ze 60. let.