Péče

Nezapomněli jste na něco? 5 vteřin, které vám zachrání pleť

Ano, i na podzim vaše pleť potřebuje pořádnou ochranu před sluníčkem.
Podzim za rohem a vy jste dost možná získali pocit, že s odchodem tropických dnů se nepotřebujete chránit před UV zářením. Je jedno, jestli si dneska vezmete na sebe hedvábné šaty nebo džíny a svetr, svojí pleti každopádně dopřejte ochranný štít.
Ochrana před slunečními paprsky, i těmi schovanými na mraky, by pořád měla zůstat jasnou prioritou, protože účinky UV záření se v kůži hromadí a budoucí vrásky a pigmentové skvrny se vás nebudou ptát, jestli jste jim uvolnili cestu během jednoho odpoledne na pláži nebo jim systematicky připravuje úrodnou půdu tím, že spolu s plavkami odhodíte i kosmetiku s SPF.
Zeptejte se kteréhokoliv dermatologa nebo dobré kosmetičky, všichni vám potvrdí, že spolu s čistěním a hydratací jsou UV filtry pro pleť naprostou nutností celý rok. Ať už trávíte dny v prosklené kancelářské budově, nebo pobíháte mezi autem a kavárnami. Sluneční paprsky pronikají skrze sklo, tak se nemůžete divit, že se objevují vrásky a tmavší skvrnky, i když se ven dostanete maximální o víkendu a to ještě jednou za měsíc. 
Naštěstí už dávno nikdo z nás nemusí dělat kompromisy, co se týče maximální komfortu při výběru UV ochrany. Nejsou to hutné krémy, které vytváří na povrchu pleti bílou masku a u mastné pleti ucpávají póry. Že jste objevili dokonalý denní krém, ale neobsahuje SPF faktor? Taky nevadí, skvělé řešení se najde i v tomto případě. 
Pokud vaše pleť má nejradši krémové textury, sáhněte po vylepšeném CC krému od Chanel. Obsahuje SPF 50, hydratuje, barevně pleť sjednotí, dodá jí sexy glow a nebudete potřebovat ani zdokonalující podkladovou bázi ani make-up. Krém Everyday Sunscreen od Supergoop doplňuje hydrataci a hlavně sušší a dehydrovaná pleť ho bude milovat. Navíc si s ním můžete odskočit do bazénu. Udrží se na pleti 80 minut od momentu, co si poprvé namočíte první milimetr kůže. Když už svého favorita mezi denními krémy máte a v řádném případě se ho nechcete vzdát, nemusíte. Postavte si na poličku bílou lahvičku s primerem Maestro UV od Armaniho. Obsahuje SPF 50 a nanáší na krém. Pod make-up nebo ho můžete nechat jen tak. 
Během dne si místo pudru, který je tuto sezonu stejně out, sbalte do kabelky SPF cushion. Naneste malé množství krému s pomocí přibalené houbičky a jemně vklepejte do pleti. Klidně i přes make-up. Nic se mu nestane. Pro milovníky pravé korejské kosmetiky tu je Sun Pact cushion od značky Whamisa s SPF 50+ a fermentovanými účinnými látkami, které pleti udělají moc dobře. Na pleti zanechává sametový film, přes který se slunečný paprsky ani toxiny ze vzduchu nemají šanci dostat. Cushion s SPF 50 a bez barvy na opravy během dne uvedl na trh taky Dior, hledejte světle růžový kompakt Dreamskin v odstínu 000.
Stačí pět vteřin a svojí pleti prokážete službu, ze které budete profitovat ještě dlouhé a dlouhé roky. Čím dřív se ji naučíte každý den chránit, tím líp bude vypadat dnes i v hodně daleké budoucnosti.