Advertorial

Víc než jen bota do špatného počasí

Městská řada Urban Protection od Dr. Martens se rozšiřuje každým rokem. Základní pilíře její obuvi tvoří voděodolný DryWair, izolační WarmWair a protiskluzový WinterGrop. Boty vybavené těmito špičkovými inovacemi jsou určeny všem, kteří nehodlají s klesajícími teplotami klesat na duchu (a už vůbec ne na svých nárocích).
Foto: Lukáš Dvořák
­Všechny modely z WinterGrip kolekce bot jsou postavené na unikátní podrážce s rýhovaným protiskluzovým vzorkem. Nejnovější headliner? Model 1460 Blizzard, nekompromisní zimní bota, která vychází z oblíbeného modelu Blizard WP. Ačkoli ikonický tvar zůstal zachován, nová verze je o level výš: Tvoří ji hladká, prémiová kůže s extra odolností vůči štěrku a soli s vodoodpudivým ošetření (boty jsou k mání v černé či světle hnědé barvě). Kromě toho se chlubí flísovou podšívkou, která zajišťuje extra komfort a hřejivý pocit. Skvostem jsou i zlaté dírky, trendy pruhované turistické tkaničky nebo zvýrazněné prošívání. Smozřejmostí je signature žlutá niť na podrážce.
Foto: Alexander Bel x Boyz Workshop
Zimní kolekci DM WinterGrip, která je určená ženským nohám, reprezentují dva nové modely. První z nich je 1460 Pascal — k dispozici je v černé i tmavě hnědé barvě a představuje ještě bytelnější verzi kožené klasiky Crazy Horse. V současné verzi je ovšem voděodolný, vybavený speciální vrstvou, která ochrání obuv před štěrkem a solí. Flísová podšívka zase zajistí, že zůstanete celou dobu v teple. A nepřehlédnutelná jsou u vintage zlatá očka se žlutě pruhovanými tkaničkami, které doplňuje stejnobarevné prošívání. Hlavní materiál? Super odolná kůže Snowplow WP s přirozeně vypadající patinou.
Model 1460, který má nový tvar jazyka pro maximální fuknčnost, ale není jediným, který získal zimní revizi. WarmWair dvojku společně s ním tvoří 2976 Chelsea. Tyhle boty se chlubí speciální Valor WP kůží s vodoodpudivou schopností a patinou pro ještě říznější dojem. Dokonalou izolaci zase zajišťuje jemná flísová podšívka, která spolu s flísovým lemováním spolehlivě zabrání chladu.
Foto: Alexander Bel x Boyz Workshop
Zimní kolekce by ovšem nebyla úplná bez nepřehlédnutelných Jadon, které se díky výrazné podrážce sebejistě ční do výšky. Už loni značka představila remix model Jadonu v černé Pisa kůži s falešným kožíškem, a vy v něm ani letos nešlápnete vedle. Ikonické Dr. Martens poutko a žluté prošívání vás jedině podpoří.
Nová řada Urban Protection je k dispozici na drmartens.com a ve vybraných obchodech.
Foto: Courtesy of Dr. Martens
Foto: Courtesy of Dr. Martens