Advertorial

Pohádková Dubaj nabízí to nejlepší z celého světa

Můžete se opalovat na pláži, nakupovat luxusní zboží, plavat v bazénu s výhledem na město nebo sjíždět sjezdovku umístěnou na vrcholu obchodního domu. Velkolepost, přepych a bohatství metropole, které se mísí s orientální atmosférou, v Dubaji ucítíte na každém kroku. A budete okouzleni. „Ideální období pro návštěvu Dubaje je od října do dubna, kdy zde teploty nedosahují extrémních hodnot, ale jsou stále dostačující pro trávení dní na pláži i pro poznávání zajímavých míst, kterých je zde opravdu dostatek,“ informuje Lenka Pátek, obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style.
Řada zdejších hotelů sídlí v moderních výškových budovách a je pravděpodobné, že se ubytujete v 19. a vyšším patře. Takže máte-li štěstí i na umístění pokoje, můžete se těšit na dechberoucí výhledy. V Dubaji najdete také jediný sedmihvězdičkový hotel na světě, nejvyšší budovu světa Burj Khalifa nebo uměle vybudovaný ostrov The Palm Dubai Marina, ale i legendární dubajskou fontánu.
Foto: Archiv firmy
Dubai Marina
O historické čtvrti Bastakia můžeme mluvit jako o muzeu pod širým nebem — a za návštěvu také rozhodně stojí. Minout byste neměli ale ani místní trhy se zlatem, kořením, tradiční arabskou keramikou, šátky či šaty. Místní prodejci vám velmi rádi u svého stánku ukážou, co vše mají v nabídce. A co dalšího vás ještě v Dubaji čeká?

Lyžování uprostřed rozpálené pouště

Zatímco venkovní teplota překračuje 40 °C, vy se proháníte na zasněžené sjezdovce? Ano, ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v Dubaji, to možné je. Uvnitř obchodního centra Mall of the Emirates se totiž nachází 400 metrů dlouhá sjezdovka s pěti svahy s různými strmostmi, obtížnostmi a převýšením 60 metrů. Sjezdovku můžete zdolat jak na lyžích, tak i na snowboardu, a pro ty nejmenší je k dispozici skluzavka či bobová dráha. Zapůjčení kompletního vybavení je samozřejmostí. A co víc, v polovině lanovky stojí restaurace, ze které se můžete kochat výhledem na celý areál.
Foto: Archiv firmy
Dubai Mall

Ráj shopaholiků

Dubaj bývá označována za opravdový nákupní ráj. Světové módní značky, obuv, šperky, kabelky — to vše zde máte v obrovských nákupních centrech na dosah a ještě za pohádkové ceny. Ale pozor, V SAE se za víkend považuje čtvrtek a pátek, proto je dobré počítat s tím, že v tyto dny bude všude znatelně více lidí.

Plavání mezi delfíny

Pokud chcete prožít nezapomenutelný den, zažít adrenalin na toboganech, zaplavat si s delfíny nebo prohlédnout obrovské akvárium, ve kterém se prohání více než 65 000 mořských živočichů, pak se rozhodně vypravte do aquaparku Atlantis. Parkem protéká více jak dva kilometry dlouhá, uměle vytvořená řeka s divokými peřejemi, lámavými vlnami i vodopády.
Foto: Archiv firmy
Burj Khalifa

Nezapomenutelný výhled

Burj Khalifa, to je nejvyšší budova světa s nejrychlejším výtahem a nejvýše položenou restaurací Lákadlem pro návštěvníky Burj Khalify je venkovní vyhlídková plošina, která se nachází ve 124. patře, ve výšce 452 metrů nad zemí. Ideální je naplánovat si její vštěvu těsně před setměním. Krásy této okouzlující metropole tak uvidíte nejen za denního světla, ale i pod umělým osvětlením.

Ráj na greenu

První golfové hřiště vzniklo v Dubaji už v roce 1971. Dnes se zde nachází nespočet travnatých ploch. Dokonale upravené fairwaye a ještě dokonalejší greeny představují novodobé oázy uprostřed Arabské pouště. Věděli jste, že kvůli klimatickým podmínkám se golf v Dubaji často hraje v noci pod umělým osvětlením? To vše dubajským hřištím přidává na atraktivitě.

Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina 4*

Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina 4* stojí v luxusní dubajské čtvrti Džumeira. Z hotelu je to pouhých 5 minut, hotelovým minibusem a zdarma, na veřejnou pláž La Mer, kde na třech umělých poloostrovech najdete jak odpočinek a relax u moře, tak zóny pro sport a volný čas, jídlo i nákupy. 
Foto: Archiv firmy
Dubai Creek Golf Course a Yacht Club
Pouhých 15 minut vás zase dělí od vyhlášeného Dubai Mall, největšího nákupního centra na světě, kde neuspokojíte jen touhu po nakupování, ale můžete jít klidně bruslit nebo do aquaria, které je domovem tisíců rub a podmořských živočichů. Samozřejmostí by se měla stát i návštěva nejvyššího mrakodrapu Burj Khalifa. Podívat byste se měli i na Dubai World Trade Centre, vůbec první mrakodrap v historii Dubaje nebo na původní tržiště se zlatem a oděvy — u všeho můžete být za pouhých 15 minut jízdy bezplatnou kyvadlovou dopravou přímo z hotelu.  
V hotelu je střešní bazén s nádherným výhledem, venkovní bazén, vynikající restaurace a bar s širokým výběrem koktejlů. 
Foto: Archiv firmy
Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina
Cestovní kancelář Blue Style Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina aktuálně nabízí za cenu Last Minute, do Dubaje létá 4x týdně, vždy ve středu, čtvrtek, v pátek a v sobotu.
Foto: Archiv firmy
Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina
Foto: Archiv firmy
Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Mina

A pokud ne Dubaj, tak…

V rámci SAE existují i další úžasná místa, jejichž návštěvy nebudete litovat. „Velmi oblíbený je také emirát Ras Al Khaimah, kde jsou nejen kvalitní hotelové resorty, ale třeba i nejdelší zipline na světě,“ dodává Lenka Pátek z Blue Style.