Advertorial

Krása, zdraví, nové sebevědomí, znáte snad lepší dárek?

Přes čtyři desítky lékařů, nejvíce poboček, nejdůvěryhodnější značka. V rozhovoru prozrazuje majitelka Klinik YES VISAGE Lucie Libovická plány do budoucna, zatímco cévní chirurg a medicínský ředitel doc. MUDr. Peter Baláž, Ph.D., FEBS, MHA, a vedoucí lékařka plastické chirurgie MUDr. Andrea Musilová mluví o tom, jak můžete ovládnout čas ve svůj prospěch.

Co považujete ve své práci za největší úspěch roku 2021? 

LUCIE LIBOVICKÁ: Dvanáctý rok na trhu, 30 000 spokojených klientů ročně, všech­na ta hezká hodnocení klientů, která nás řadí mezi nejlépe hodnocenou kliniku, a práce celého týmu i v této nelehké době jsou pro mne úspěch, kterého si velmi vá­žím. Velkou odměnou pak pro mě osobně bylo ocenění Nejdůvěryhodnější značka estetické kliniky na konci roku 2020 a další ocenění Superbrands Slovakia v roce 2021. Tento týden nám byla oznámena nomina­ce na Czech Consumer Superbrands 2022, kde výsledky zatím ještě nejsou známy. Sázka na kvalitu, inovativnost, špičkové lékaře, a především budování důvěry kli­entů se vyplácí.
PETER BALÁŽ: V roce 2021 jsem získal me­zinárodní akreditaci pro aplikaci žilního lepidla Venaseal, v současnosti nejprog­resivnější, nejšetrnější a komfortní řešení křečových žil. Z tohoto ošetření mohou benefitovat nejen klienti Kliniky YES VISAGE, ale umožňuje mi především prová­dět školení lékařů pro východní Evropu. Zároveň s podporou kliniky vyšla už moje šestá kniha, která je na rozdíl od předcho­zích věnována ne lékařům, ale pacientům s onemocněním žil. Na poli cévní chirurgie jsem s mezinárodním týmem, který vedu, založil evropskou cévní výzkumnou sku­pinu pod záštitou Evropské cévní společ­nosti, která se snaží rozvinout obor onko­vaskulární chirurgie. Můj tým získal cenu české kardiovaskulární společnosti za nej­lepší vědeckou práci za rok 2020. 
ANDREA MUSILOVÁ: Každý rok je jiný a já za úspěch považuji, že jsme i v době, která byla pro všechny nelehká, většinou mohli být klientům k dispozici a rozvíjet svoji profesi. Někteří klienti využili tohoto období pro výkony, které dlouho odkládali a mohli je konečně realizovat. A ač v těžké době, bylo pro mou profesi naplňující sledovat, že alespoň pro některé to byla doba, kdy se lidem podařilo splnit si své sny, nabýt nové sebevědomí či se zbavit nějakého estetického trápení.
Foto: Petr Jandera
Majitelka Klinik YES VISAGE Lucie Libovická, cévní chirurg a medicínský ředitel doc. MUDr. Peter Baláž, Ph.D., FEBS, MHA, a vedoucí lékařka plastické chirurgie MUDr. Andrea Musilová

Jaké jsou vaše nejpopulárnější služby?

LL: Jednoznačně liposukce. Nabízíme ši­roké spektrum moderních liposukčních technik, proto dokážeme klientovi vybrat na míru tu, která je pro něj nejvhodnější. Počet spokojených klientů ročně a množ­ství provedených zákroků nás řadí na špič­ku v československém měřítku. Další z vel­mi populárních zákroků je určitě úprava poprsí. Velmi poptávaná služba je i beau­tifikace, ve které jsou někteří naši estetičtí dermatologové průkopníky.

Jak nejlépe zpomalit čas, aby se co nejméně podepisoval na vzhledu?

AM: Všechny ženy asi znají doporučení, která jsou pravidelně zmiňována – dosta tek spánku, zdravý životní styl, nekouřit, sportovat, pravidelně čistit pleť atd. Já bych rozhodně přidala i hloubkovou hyd­rataci pleti kyselinou hyaluronovou.
Ta je obsažena v podstatě ve všech tkáních, které jsou důležité pro lidský život a pokud je jí nedostatek tak samozřejmě tam pak chybí, podobně jako vitamíny. Přidat lze také naše preparáty HYALURON ELIXIR a HYALURON ELIXIR SERUM, které můžete zakoupit na našich klinikách i webu, pomáhají zlepšit kvalitu života nejenom v tom estetickém smyslu, ale i v tom funkčním. Je potřeba se tím zabývat a doplňovat.
Foto: Courtesy of Yes Visage
U žen i mužů se u očí a očního okolí změ­ny věkem projevují poměrně brzy a často výrazně. To vyřeší malý chirurgický zákrok v podobě plastiky víček nebo odstranění vaků pod očima spolu s neinvazními či miniinvazivními metodami jako např. s la­serovým ošetřením očního okolí (ať už la­serový resurfacing, nebo Fotona ošetření), hydratací kyselinou hyaluronovou či korekcí kruhů pod očima. Takováto vhodná kombinace malého a rychlého nenároč­ného zákroku dokáže odstranit nápadné projevy stárnutí, unaveného vzhledu, a výrazně tak omladit. Pro starší ženy, které se neodvažují k větší operaci v obličeji, jsou pak velmi užitečné techniky aplikace vlastního tuku do obličeje. Tuk nejen při­rozeně vyplní vrásky, stejně jako kyselina hyaluronová, ale také dodá látky, které pleti chybí s přibývajícími roky, a přitom výsledek působí velmi přirozeně a dochází i k celkové rejuvenaci.

Na co se můžeme těšit v souvislosti s estetickou medicínou v roce 2022?

AM: Obecně se dá říct, že estetická me­dicína a chirurgie se rychle rozvíjejí. Zdokonalují se techniky, ale zejména typy po­ užívaných přístrojů s lasery, ultrazvukem či radiofrekvencí, vylepšují se používané materiály jako implantáty, výplně a jiné. Stále se vylepšuje technika liposukcí – tenčí kanyly, podpora retrakce kůže – vy­ pnutí s pomocí laseru či radiofrekvence. A v oblasti obličeje minilift, který není tak velkým zásahem, a v kombinaci s již uve­deným fatgraftingem pak tzv. 3D facelift, kde se kombinuje vypnutí s vylepšením profilu tváře. Případně kombinace chirur­gického výkonu s dermatologickým zása­hem. Obecně je jednoznačným trendem volba či kombinace metod, které s sebou nesou menší rekonvalescenci a klientům přinášejí maximální efekt.

Co chystáte na své klinice v roce 2022?

LL: Poslední dva roky se u nás nesly v du­chu velkých změn. Vybudovali jsme v této nelehké době od základů dvě nové, vý­razně větší a modernější pobočky v Praze v komplexu Churchill II a v Bratislavě v Bezručova Residence. Nahradily ty stávající. Klientům jsme tak přinesli nejen výrazně větší komfort, nejmodernější vybavení, ale také výrazné rozšíření množství a kvality služeb. Ruku v ruce s rozšířením se také rozrostl náš tým o nové specialisty a odborníky a s týmem téměř čtyřiceti lékařů a pobočkami ve významných městech se tak YES VISAGE řadí mezi největší kliniky estetické a preventivní medicíny a plastické chirurgie v Česku a na Slovensku. I nadále sledujeme trendy a novinky, na které se mohou klienti těšit, ale od vel­kých změn jsem si chtěla odpočinout. Dlouho mi to ale nevydrželo. Aktuálně mě zaměstnává představa nového nestátního zdravotnického zařízení v Brně. Jednalo by se o komplex, kde bychom se zabývali i zcela novými obory než dosud.
Foto: Courtesy of Yes Visage

Tip VOGUE CS:

Potěšte pod stromečkem dárkovými poukazy Kliniky YES VISAGE na služby největší komplexní kliniky estetické medicíny, plastické chirurgie a preventivní medicíny v Česku a na Slovensku s pobočkami v Praze, Brně a Bratislavě. Z více než 300 služeb kliniky s vítězným titulem Nejdůvěryhodnější značka estetické kliniky v největším nezávislém spotřebitelském hodnocení v Česku si vybere každý. Navíc ke každému nákupu dárkového poukazu získáte další poukaz bonusem až na 5 500 Kč zdarma pro sebe nebo jako dárek pro vaše blízké. Více o speciální nabídce na www.yesvisage.cz/vanoce.