Advertorial

Dětský pokoj par excellence? Viabel to zařídí

Skloubit přání dětí a představy jejich rodičů nebývá vždy úplně snadné. A co se týče zařizování pokojíčků, platí to dvojnásob. Zatímco my dospělí upřednostňujeme čistý design, děti mají názor na vizuální podobu svého interiéru úplně odlišný. Kompromis však možný je, a to dokonce takový, že obě strany dosáhnou svého a ještě budou nadšené. 
Studio Viabel Šárky Richtrové se sídlem v Klimentské ulici v Praze se jako první v Čechách zaměřilo na design pokojíčků na míru výhradně pro miminka, děti i teenagery. S touto specializací zároveň jako jediní u nás nabízejí kompletní servis. „To znamená, že si u nás můžete koupit jednotlivé nábytkové kusy nebo doplňky, ale umíme také vytvářet jedinečné dětské a studentské pokoje na míru – s respektem k osobnosti dítěte a s ohledem na životní styl celé rodiny,“ vysvětluje Šárka Richtrová, dříve manažerka farmaceutické firmy, kterou k navrhování pokojíčků přivedlo narození jejího prvního syna. Jak by tedy měl vypadal pokoj pro dítě, aby byly obě strany spokojené?
Foto: Viabel
Chlapecký pokoj - neutrální barevný základ lze průběžně oživovat barevnými doplňky.
Foto: Viabel
Pokojík pro mladou slečnu.
Foto: Viabel
Šatní skříň z kolekce Oliver Furniture.
Jak sama Šárka Richtrová říká, nejdůležitější je, aby děti prostor bavil a současně rozvíjel jejich zájmy a talent. Každé dítě je totiž jedinečné a stejně originální pak bude i jeho pokojík. „Spousta rodičů právě toto ocení, vždyť i mezi sourozenci bývají velké rozdíly a rozdílné jsou pak logicky i požadavky na jejich bydlení. Naši klienti zároveň vítají i to, že jim pokojík umíme dodat se vším všudy od zaměření prostoru přes návrh až po instalaci přímo u nich doma,“ říká Richtrová. Ve Viabelu tak rodiny s dětmi na jednom místě pořídí vše, co potřebují. Pomůžou jim zde vybrat barvy i odstíny, koberečky, dekorace, vytapetují, naaranžují závěsy, záclony, stříšky nebo nebesa nad postýlkou. Zkrátka vše, na co si vy nebo vaši potomci vzpomenete. „Výjimečné je i to, že pokojíčky navrhujeme tak, aby se daly časem upravit podle věku dítěte a přicházejících životních změn, jako je třeba narození dalšího sourozence. I proto jsme nejradši, když k nám přijde celá rodina, abychom se poznali i s nejmenšími členy,“ říká majitelka studia, kde děti vidí opravdu rádi.
Foto: Viabel
Postýlka Mini+ ve variantě polovysoké postele se žebříkem a houpátko pro odpočinek.
Právě láska k dětem a také důvěra, ze které vznikají dlouhodobé vztahy, jsou hnacím motorem celého studia. Ve Viabel se zajímají, co si rodina doopravdy přeje, aby pak mohli sny dětí a přání rodičů přenést do reality. A dlouhodobé vztahy založené na důvěře jsou pro firmu zásadní. „Zařídili jsme třeba pokojíček pro jednu holčičku, pak ho předělali na pokojík pro studentku a teď stejné mladé dámě znovu navrhujeme pokojíček pro její miminko. Do práce tak zapojujeme nejen zkušenosti a aktuální trendy, ale hlavně srdce,“ vypráví Šárka Richtrová.
A o co je momentálně ve Viabel největší zájem? „Z řady značek, které zastupujeme, je teď nejprodávanější nová kolekce noblesního dětského nábytku dánské značky Oliver Furniture; v krásném severském designu, řemeslně perfektně zpracovaná, s mnoha chic detaily a vyrobená ze dřeva z evropských lesů, takže s ohledem na ekologii a udržitelnost,“ odpovídá Šárka Richtrová. „Krásná je například jejich postýlka Mini+ pro miminko navržená tak dokonale, že ji užijí děti až do sedmi let. Pro větší děti máme od stejné značky psací stůl se šuplíčky a s naklápěcí deskou na kreslení a malování. V pokojíčku vypadá jako minimalistický šperk a chtějí ho jak mladé slečny, tak jejich maminky,“ uzavírá. 
Viabel showroom a obchod najdete na adrese Klimentská 52, Praha 1 nebo online na www.viabel.cz.