Advertorial

ART ON THE BOX: Když se spojí vysoké umění a streetwear

Jaký může být cíl toho, že se populární streetwearová značka spojí s mladým, lokálním umělcem? Upozornit na to, že umění je všude kolem nás, stačí ho jen vidět a dotknout se. Už loni projekt od Vans ART ON THE BOX propojil trh s umělci, kdy přímo na krabici logo Vans ustoupilo pod vlivem malířského díla do pozadí. A jakou lahůdku si značka Vans připravila letos? Spolupráci s Michaelou Červenou.
Foto: Alex Hudák pro Vans
Foto: Alex Hudák pro Vans
Michaela Červená, rodačka z Karlových Varů, je jeden z nejvýraznějších talentů generace Z. V minulosti se věnovala především tkaným tapisériím, za které byla v roce 2020 nominována na cenu Elle Deco International Design Awards. Projekt ART ON THE BOX je zasvěcený modelu Old Skool, nejikoničtějším teniskám Vans (už od roku 1977), které milují nejen skateboardisté, běžná populace, ale i celebrity. Michaela Červená letos přebírá po Martinu Lukáčovi štafetu, aby na speciálních přebalech těchto bot ukázala své dílo.
Foto: Alex Hudák pro Vans
„Je jenom málo značek, které mě v pubertě tak oslovili! Možná i proto, že první Vans jsem dostala od mého prvního přítele. U projektu ART ON THE BOX jsem se snažila zachovat linku, kterou mám s Vans spojenou, tou je například ikonický motiv šachovnice. Pastelové barvy používám ve své tvorbě často, nádherně se tak propojily prvky mé tvorby s novou barevností tenisek,“ pochvaluje si mladá umělkyně.
Druhý ročník projektu je navíc obohacen o sadu custom-made plátěných tašek, z nichž každá byla upravena a pomalována přímo Michaelou — a je tedy unikátním kouskem. Materiál tašek je podobný canvasu, s kterým Michaela běžně pracuje. Spolu s unikátními krabicovými přebaly tak pokračuje neobvyklý projekt, jenž propojuje svět vysokého umění a streetwearu.
Limitovanou kolekci VANS x ART ON THE BOX by Michaela Červená je možné získat prostřednictvím soutěží na vybraných instagramových účtech (například @zachy_zacharaa, @paulinemma, @luciekratochvilova_ @carolinecumrik).
Jarní colourway modelů OLD SKOOL můžete už nyní zakoupit na www.vans.eu.